TRT, 'Murat'ları mı karıştırdı?

TRT Haber, dün yayımladığı haberde terör örgütü yöneticilerinden Murat Karayılan’ın İran tarafından yakalandığını duyurdu. İran tarafı haberi teyit etmezken, TRT Haber yayınladığı haberi geri çekti. TRT Haber'in daha önce İran ordusu tarafından öldürülen Murat Karasaç'la Karayılan'ı karıştırdığı iddia edildi.

Yayınlanma: 13.08.2011 - 13:59
Abone Ol google-news

Bölgede bulunan muhabirine dayanarak haberi yayınlayan TRT Haber, haberin Türkiye ve İran tarafından da teyit edilmemesinin ardından haberini yayından kaldırdı.

Konuya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, “İddia sahiplerine sorun. Bize gelen bir şey yok derken”, PKK’ye yakın internet sitesi Fırat Haber Ajansı, iddiaları kesin dille yalanladı. Ajansa açıklama yapan PKK kaynakları, “Türk devletinin Kandil’e yönelik işgal operasyonu girişimi ve PKK yöneticilerine yönelik suikast tartışmalarının sürdüğü bir sırada TRT tarafından yapılan haberin dikkat çekici olduğunu” belirterek haberi yalanladı.  Karayılan’ın kardeşi ise konuya ilişkin bilgisinin olmadığını söyledi.


Bakanlık harekete geçti

Terör örgütü PKK elebaşlarından Murat Karayılan’ın İran ordusu tarafından yakalandığı haberi üzerine Dışişleri Bakanlığı hareket geçti. Bakanlık hem Tahran hem de Ankara’da girişimde bulunarak, İran tarafına Karayılan’ın yakalanıp, yakalanmadığını sordu. İran’da Türkiye’nin büyükelçiliği, Ankara’da İran’ın Ankara Büyükelçiliği temaslar kurup; “Murat Karayılan’ın İran güçlerince yakalanıp, yakalanmadığı”nın doğruluğu soruldu. İran makamları da Türk tarafına gerekli araştırmanın yapılmasının ardından, doğru bilginin iletileceği görüşünü bildirdi.

İran Devlet Televizyonu, Ağustos başında yapılan PJAK üyelerine yapılan operosyonda, Murat Karasaç adında bir teröristin yakalandığını duyurmuştu. Haberin bu bilgi karışıklığından kaynaklandığı iddia edildi.

Karayılan’dan İran’a yönelik açıklamalar

Fırat Haber Ajansı’na birkaç önce konuşan Karayılan, İran’ın, PKK’nin ülkedeki uzantısı PJAK’e yönelik operasyonlarını durdurduğunu belirterek “Eğer İran saldırılarını tekrar başlatmazsa tarafımızdan saldırı olmayacak” demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler