"Tüp bebekte mucize yöntem yok"
Kısırlık ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Tolga Ecemiş, Tüp bebek yöntemleriyle çocuk sahibi olmak isteyen aileleri "mucize yöntem yoktur" diye uyararak, hastanın durumuna göre seçilecek tedavi yöntemlerinin başarı şansını artırdığını belirtti.
Aileleri yeterli bilimsel kanıtı olmayan yöntemleri mucize gibi sunan kişilere ve kurumlara karşı duyarlı olmaya çağıran Akay Hastanesi kısırlık ve tüp bebek uzmanı Op. Dr. Tolga Ecemiş, yaptığı açıklamada, tüp bebek denemelerinde mucize yöntem olmadığını, hastanın yapısına göre uygulanan yöntemler olduğunu bildirdi.
Tüp bebek uygulamasında tedavinin başarı şansını artırmak için bilimsel olarak kanıtlanmış yöntemlerin kullanılması gerektiğinin altını çizen Ecemiş, "Hastanın öncelik anatomik bir anormalliği varsa, ortaya konulmalı. Soruna yönelik tedaviye başlanmalı" dedi. Ecemiş, şöyle devam etti:
"Tedavinin başında hastanın öncelikle anatomik bir anormalliğinin olup olmadığına bakılması gerekir. Daha sonra tedavinin başarılı olması için, hastaya yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkan verilere göre belli başlı yöntemler kullanılır. Bu yöntemler Blaslokist transferi, interval transfer, assited hatching, ko-kültür, mikrotese ve yeni ilaç tedavi protokolleri gibi yöntemlerdir "
Op. Dr. Ecemiş, tüp bebekte hastanın durumuna göre seçilecek başarılı tedavi
yöntemlerini şu şekilde sıraladı:
"5'inci gün embriyo transferinin yapıldığı Blaslokist transferi, 2 veya 3'üncü gün ile 5'inci gün olmak üzere çift embriyo transferinin yapıldığı interval transfer, embriyoların duvarının lazerle inceltilip rahime tutunmalarını sağlayan assited hatching, ko-kültür, mikrotese ve yeni ilaç tedavi protokolleri."
Tüp bebek başarısızlığının nedeni tam olarak bilinemiyor
Başarısız tüp bebek denemesinden sonra maddi ve manevi olarak çöküntü
yaşayan ailelerin hekimler tarafından bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Dr. Ecemiş, şunları kaydetti:
"Başarısız tüp bebek denemesi"nin,en az 3 ıvf denemesi veya iyi kalitede toplam 10 adet embriyo transferi yapıldığı halde gebeliğin oluşmaması durumu olduğunu söyledi. Başarısız tüp bebek nedenlerinin tam olarak bilinemediğine dikkat çeken Ecemiş, "Olası nedenler pıhtılaşma, doğumsal şekil bozuklukları, embriyo kalitesinde kromozomal veya yapısal bozukluk,tüplerde sıvı birikmesi, myom, embriyo duvarlarının kalın olması, transferi yapan ekibin deneyimi, transferin zor olması gibi etkenlerdir"
En Çok Okunan Haberler
- Yeni Ortadoğu projesi eşbaşkanı
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- Esad'a ikinci darbe
- İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış!
- WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu!
- ‘Yumurtacı müdire’ soruşturması
- Polis müdürlerine gözaltı: 'Cevheri Güven' ayrıntısı
- O ülke Suriye büyükelçiliğini açıyor!
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Sette kavga çıkmıştı: Siyah Kalp dizisinde flaş ayrılık