Turhan Selçuk için 'Karikatürlü Ev'

Cumhuriyet gazetesi çizerlerinden Kamil Masaracı'nın girişimi ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ın desteği ile Milas'ın tarihi mekanlarından Hacı Ali Ağa Konağı'nda 'Turhan Selçuk Karikatürlü Evi' açılacak.

Yayınlanma: 19.12.2009 - 14:24
Abone Ol google-news

Daha önce Konak ve Karaburun Belediye Başkanlığının desteğiyle Karaburun Karikatürlü Evinin açılmasını sağlayan Masaracı, şimdi de Turhan Selçukun doğum yeri olan Milasta, Turhan Selçuk Karikatürlü Evini açmak için çalışmalara başladıklarını söylüyor. Milas Belediye Başkanlığı tarafından tahsis edilen 2 katlı tarihi konağın giriş katında bir odanın Selçuka ait sürekli sergilere ayrılacağını anlatan Masaracı, bu odada aynı zamanda Selçukun kullandığı çizim malzemeleri ile özel eşyalarının sergilendiği bir vitrin ve video

gösterimlerinin yapılacağı düzenek kuracaklarını belirtiyor. Diğer salonda ise farklı karikatür sanatçılarına ait periyodik sergiler yer alacak, çocuklara ve gençlere yönelik karikatür atölyeleri düzenlenecek. Yılın belli aylarında ve özellikle yaz tatillerinde karikatür ustalarınca verilecek kurslarla sanata ilgisi ve yeteneği olan çocukların kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirten Masaracı, yeni karikatüristlerin yetişmesi için bu tür etkinliklerin önemini vurguluyor: Bu salonda mizah ve karikatür tarihini anlatan kitapların da yer aldığı bir kitaplığımız olacak. Çocuklar ve gençler, Turhan Selçukun da dediği gibi çizgiyle mizah yapmakiçin bir araya gelecekler. İçlerinden belki de başka Turhan Selçuklar çıkacak.

Hacı Ali Ağa Konağının ikinci katında ise Turhan Selçuk Karikatürlü Evinden bağımsız olarak ressam Turan Erol adına düzenlenecek Turan Erol Resim Galerisiyer alacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler