Turizmci buruk

Turizm sektörü temsilcileri 2009'un sıkıntılı geçeceğini söylerken Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, destek programının ay sonunda açıklanacağı müjdesini verdi.

Yayınlanma: 16.01.2009 - 13:50
Abone Ol google-news

Turizm Yatırımcıları Derneği’nin 20.’inci yıldönümüne katılan Kültür ve Tuırizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizme destek programının ocak sonuna dek somutlaşacağını söyledi. Günay, “Sektör için bazı kolaylıklar düşünüyoruz. Daha önceki aylarda sektörün düşük mevsimlerde istihdam kolaylığı ile ilgili isteklerini de Maliye Bakanlığı ile görüşüyoruz. İthal içkilerdeki yüksek ÖTV ile yakınmalara karşı da görüşmeler sürüyor. İhracatçılara yapılan kolaylıklar ve desteklerden turizmcilerin de yararlanması için çalışmalarımız var” dedi.

“Kriz ortamında buruk bir kutlama yapıyoruz. 2009 sıkıntılı bir yıl olacak” diyen Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Murat Dedeman da şöyle konuştu: “Turizmde çalışanları 12 ay tutabilmek için önlemler alın, Türkiye Kalkınma Bankası yeniden yapılandırılmalı. Rekabete dayalı olan bu sektörün tanıtımı için biz de sektör olarak destek veriyoruz, ama Bakanlığın tanıtım bütçesi yeterli değil. Ayrıca yatırımların Türkiye geneline yayılması için Antalya, İzmir ve Bodrum Dalaman’a tarifeli seferlerin yapılması gerekir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler