Türk arama kurtarma bölgesinin varlığı duyrulacak

TSK'nin yarın başlayacağı "Deniz Aslanı" tatbikatının amaçları arasında, "Ege Denizi'nin uluslararası sularındaki Türk Arama Kurtarma Bölgesinin mevcudiyetini ve bu alanda Türkiye'nin her türlü arama kurtarma faaliyeti icra edebileceğini uluslararası camiaya ve ilgili makamlara duyurmak" da sayıldı.

Yayınlanma: 27.04.2010 - 08:45
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Deniz Aslanı-2010 Arama Kurtarma Tatbikatı; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı sevk ve idaresinde, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları ve Türk Arama Kurtarma Yönetmeliğinin görev yüklediği kuruluşların katılımıyla 28-30 Nisan tarihleri arasında, Ege Denizi'nin uluslararası sularında yapılacak. Tatbikatın Türk Arama Kurtarma Bölgesi içerisinde icra edileceği bildirildi.

Genelkurmay açıklamasında, "Tatbikatın maksadı, sivil ve asker katılımın sağlanacağı müşterek bir senaryo içerisinde, arama ve kurtarma harekâtında görev alacak bakanlık ve kuruluşlar ile TSK unsurlarının bir arada çalışmasını ve eğitimlerinin geliştirilmesini sağlamak, Ege Denizi'nin uluslararası sularındaki Türk Arama Kurtarma Bölgesinin mevcudiyetini ve bu alanda Türkiye'nin her türlü arama kurtarma faaliyeti icra edebileceğini uluslararası camiaya ve ilgili makamlara duyurmak, arama kurtarma harekâtına ilişkin komuta kontrol sistemlerinin denenmesi ve bu konuda uygulama safhasında meydana gelebilecek aksaklıkları tespit etmek ve gidermektir" denildi.

Tatbikata, Türk arama kurtarma teşkilatında yer alan Sağlık ve Ulaştırma Bakanlıklarının ilgili kuruluşları ve Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığının Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığından çeşitli tipte gemi, uçak ve helikopterler katılacak.


Konya'daki 'Anadolu Kartalı' eğitimi 30 Nisan'a kadar sürecek

Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında, Anadolu Kartalı-2010/1 Eğitimi'nin ise, Hava Kuvvetleri Komutanlığı koordinatörlüğünde; Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurlarının katılımı ile 19-30 Nisan 2010 tarihleri arasında 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı (Konya)'nda gece ve gündüz devam ettiği bildirildi. Eğitim'in, "Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurlarının gece ve gündüz müşterek harekât yapma imkân ve kabiliyetlerini geliştirmek", "Gerçeğe yakın harekât ortamında, basitten zora doğru giden jenerik bir senaryo dahîlinde; taktik ve stratejik hedeflere karşı gece ve gündüz hava harekâtı ağırlıklı görevlerin planlama ve icrasını sağlayarak, katılımcıların eğitim seviyelerini yükseltmek" ve "Yeni taktik ve tekniklerin denenmesine imkân sağlamak" amacı taşıdığı kaydedildi.

Anadolu Kartalı-2010/1 Eğitimine; Kara Kuvvetleri Komutanlığından karada konuşlu hava savunma sistemleri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından dört muharip gemi, Hava Kuvvetleri Komutanlığından altmış üç uçak ve satıhta konuşlu hava savunma sistemleri ile Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığından özel kuvvet timleri katılıyor. Eğitimlerde 1500 kişi görev alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler