Türk Büyükelçisini tehdit eden şöföre hapis cezası

İngiltere'da yaşayan Kürt kökenli eroiman şöför İdris Savaş, PKK tarafından oluşturulan bir çete üyesi olduğunu öne sürerek telefonla Türk Büyükelçisini öldürmekle tehdit ettiği gerekçesiyle 3.5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma: 04.09.2009 - 11:04
Abone Ol google-news

Eroiman olduğu belirtilen, 37 yaşındaki İdris Savaş, cep telefonla yaptığı aramalarda PKK tarafından kurulan bir çete üyesi olduğunu iddia ederek dönemin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan, Diyanet Temsilcisi Yaşar Çolak ve Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Şener Sağlam'ı öldürmekle tehdit etti.

Konuşmalarında "Ben bir katilim, sizi öldürmek için kiralandım" ifadesini de kullandığı belirtilen Savaş hakkında açılan dava sonuçlandı. Savaş, 3.5 hapis cezasına çarptırıldı.

Yargılanma sürecinde Savaş'ın, toplumda "görünmez" olduğu duyugusuna kapıldığı ve kendisinin "önemli" hissetmek için bu yola başvurduğu avukatı tarafından dile getirildi.

Öte yandan, The Daily Telegraph gazetesi, bu konudaki haberinde Savaş'ın tehditleri üzerine Londra polisinin terörle mücadele ve diplomatik koruma birimlerince yoğun bir operasyon düzenlendiği, operasyonun polise 60 bin sterline mal olduğuna dikkat çekti.

Operasyon sonucunda gözaltına alınan İdris Savaş'ın ise, telefonları "kızdırmak ve kaygı yaratmak amacıyla yaptığı"nı kabul ettiği belirtilen haberde Savaş'ın avukatı Jonathan Green'in de, yıllarca eroin bağlımlısı olan müvekkilinin, yaptıklarının "tümüyle fantezi" sonucu olduğunu savunduğu kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler