Türk- Ermeni uzlaşma süreci

Ermenistan'da iktidardaki koalisyon partilerinin parlamentodaki grupları, tüm Ermenileri Türk-Ermeni sürecini desteklemeye çağırdı.

Yayınlanma: 02.10.2009 - 20:49
Abone Ol google-news

Ermenistan'da iktidardaki koalisyon partilerinin ortak yayınladıkları bildiride, ''Bu günlerde birkaç ay önce aklımıza bile gelmeyen gelişmelere tanık oluyoruz'' denilerek, ilişkilerde yakınlaşmanın desteklendiği belirtildi.

Bildiride, Türk-Ermeni ilişkilerindeki yakınlaşmanın uluslar arası toplumun gündeminde de yer aldığı kaydedildi.
''Söz konusu sürecin 1915 olayları konusunda Türkiye'ye yönelik Ermeni iddialarına gölge düşürmediği, tarihi geçekleri unutturmayı amaçlamadığı'' ifade edilen bildiride, ''Ermenistan'ın, tarihin trajik sayfalarını göz ardı etmeksizin, iyi komşuluk sorumluluğuyla hareket ettiği'' kaydedildi.

Bildiride, imzalanan protokolun (Türk-Ermeni protokolu), Ermenistan'ın önkoşulsuz olarak iyi ilişkilerin kurulması, birlikte yeni bir platform oluşturarak birlikte çalışma imkanı ve mekanizmalarının kurulması konusundaki iradesini yansıttığı kaydedildi.

İktidardaki koalisyon ortakları olan Cumuhuriyetçi Parti, Prosperous (Gönençli) Ermenistan Partisi ve Orinats Yerkir tarafından yayınlanan bildiride, ''Bu politikayı selamlıyoruz ve Ermenistan vatandaşlarına, siyasi kurum ve sivil toplum kuruluşlarına ve dünyadaki tüm Ermenilere söz konusu uzlaşma sürecinin başarıya ulaşması için gerekli olumlu atmosferin oluşturulması çağrısında bulunuyoruz'' denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon