Türk-İş hükümetin teklifini yetersiz buldu

Türk-İş Kamu Kesimi Koordinasyon Kurulu, toplu sözleşmede hükümetin teklifini yetersiz bularak, teklifi yeniden müzakere etmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu istenmesine karar verdi.

Yayınlanma: 08.06.2009 - 16:23
Abone Ol google-news

Türk-İş tarafından yapılan açıklamada, Türk-İş bünyesinde kurulan ve kamu kesimi toplu iş sözleşmelerini koordinasyonla görevli komisyonun, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun başkanlığında bugün toplandığı belirtilerek, toplantıda, kamu kesimi toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ilişkin durum değerlendirmesi yapıldığı kaydedildi.
 

"Teklif müzakereye değer bulunmadı"

Açıklamada, "Kamu kesimi sözleşmelerinden sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile yapılan görüşmelerde Hükümet görüşü olarak belirtilen birinci altı ay ve ikinci altı aylar için yüzde 3, üçüncü ve dördüncü altı aylar için yüzde 2,5 zam teklifi ile düşük ücretler için gündeme getirilen 25 TL iyileştirme teklifi yetersiz bulunarak müzakereye değer görülmemiştir" denildi.

Açıklamada, Türk-İş Kamu Kesimi Koordinasyon Kurulu'nun, konunun yeniden müzakeresi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu istenmesine, sözleşmeler ile ilgili yol haritasının bu görüşmenin ardından belirlenmesine karar verildiğine dikkat çekildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler