Türk-İş'ten memur eylemlerine destek

Türk-İş, memurların 25 Kasım'da iş bırakmayı içeren ''uyarı'' grevi ve öncesinde gerçekleştirilecek eylemlerine destek verileceğini bildirdi.

Yayınlanma: 20.11.2009 - 10:01
Abone Ol google-news

25 Kasım'da ''uyarı'' grevi yapacak Türkiye Kamu-Sen ve KESK'in destek taleplerini değerlendiren Türk-İş, konu hakkında teşkilatını bilgilendirdi.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve Genel Mali Sekreter Ergün Atalay imzasıyla gönderilen yazıda Konfederasyon, KESK'in yarın Ankara'da sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve derneklerin de katılımıyla saat 13.00'da Gençlik Parkı önünde başlayacak yürüyüşün ardından saat 15.00'da Kolej Meydanında yapılacak ''Açlığa, Yoksulluğa, İşsizliğe, Zamlara Hayır'' mitingine katılım sağlayacak.

Öte yandan, aynı gün Türkiye Kamu-Sen'in, İstanbul Taksim'de saat 12.00'de başlayacak yürüyüşün ardından Aksaray Meydanı'nda yapacağı kitlesel basın açıklamasına da destek verecek.

Yazıda ayrıca, Türkiye Kamu-Sen ve KESK tarafından 25 Kasım 2009 Çarşamba günü yapılacak bir günlük iş bırakma eylemine, konfederasyon üyesi sendikaların, Anayasa, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu'nun öngördüğü yasal çerçeve dahilinde destek sağlayacağı kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon