Türk: Yavaş yavaş iktidarlaşmaya gidiyoruz

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, bölgede yavaş yavaş bir iktidarlaşmaya gittiklerini belirterek, "Halklarımızın katıldığı bir belediyecilik anlayışını oluşturuyoruz. Demokratik, özerk, otonomik bir yapının bu topraklarda yaşam bulması için mücadele ediyoruz" dedi.

Yayınlanma: 07.07.2014 - 16:14
Abone Ol google-news

İsveç'ten Mardin'e gelen parlamenterler ve belediye başkanlarından oluşan heyeti kabul eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, İsveç'te yaşayan Süryani yurttaşların ülkelerine dönmesini istediklerini söyledi. Suriye'de Kürtler ve Süryanilerin ortak mücadele verdiğini, Suriye'den gelen her heyette Süryanilerin de yer aldığını söyleyen Türk, "Eş başkanımız da Süryani'dir. Biz bu kenti Süryani, Arap, Kürt, Ermeni ve yaşayan diğer halklarla birlikte inşa etmek istiyoruz" dedi.

 

'YAVAŞ YAVAŞ İKTİDARLAŞMA'

'Kürdistan' adını verdiği coğrafyada yavaş yavaş bir iktidarlaşmaya da gittiklerini, halkların katıldığı bir belediyecilik anlayışını oluşturduklarını söyleyen Türk, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Demokratik, özerk, otonomik bir yapının bu topraklarda yaşam bulması için mücadele ediyoruz. Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti'nin buraya bakışı toplumsal realiteye uygun olmayan bir bakış. 'Tek millet, tek ırk, tek dil' denilerek Mezopotamya halkı inkar edilmiş. Ama 30 yıllık Kürt mücadelesi sonucunda artık inkarcı politikalar yavaş yavaş deşifre oldu. Yeni sürece uygun politikaların yaşama geçmesi konusunda herkes tarafından bir ihtiyaç duyuluyor. Sayın Öcalan'ın öncülüğünde bir barış ve çözüm görüşmeleri oluyor. Umuyoruz ki bu süreç barışa evrilir. Ve halkların kardeşliğini de gerçekleştirmiş oluruz. Bizim mücadelemiz Türk halkına karşı değil. Biz inkar edilen halkların özgürlüğünün mücadelesini veriyoruz. Dolayısıyla biz özgürleşmeden Türk halkı da özgürleşmeyecek."

 

YENİ BÜYÜKŞEHİRLER SIKINTIDA

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, büyükşehir yasasının tekrardan ele alınması gerektiğini ve bir an önce değişmesini istediklerini de kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece Mardin için söylemiyoruz. Manisa, Ordu, Trabzon olmak üzere yeni Büyükşehir Belediyesi olan 13 belediye de aynı sıkıntıları yaşıyorlar. Bu belediyeler adeta isyan ediyorlar. Yeni bir yasal düzenleme olmalıdır. 13 yeni Büyükşehir Belediyesi yeni oluşmasına rağmen büyükşehirlerin bütçesi artmadı. Bundan sonra herhalde isyan edeceğiz. Çünkü Türkiye'de eylem yapılmadan hakkını elde edemezsin."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler