Türk'e hakarete suç duyurusu

Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'e yumruklu saldırıda bulunulması sırasında Ahmet Türk'ün yanında bulunanların ''Türk ve Samsun halkına karşı tehdit ve hakaret içeren'' sözler sarf ettiğini iddia eden bir avukat, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 16.04.2010 - 13:45
Abone Ol google-news

Samsun Barosu avukatlarından Suat Uzun, Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı şikayette, 12 Nisan'da meydana gelen olay sırasında Ahmet Türk'ün yanında bulunanların ''Türk ve Samsun halkına alenen tehdit ve hakaretlerde bUlunduğu''nu belirterek, bu kişilerin kamera görüntülerinden tespit edilmesini istedi.

Şikayet dilekçesinde Ahmet Türk'e yapılan saldırının her yönüyle haksız ve hukuka aykırı olduğunu belirten Uzun, şunları kaydetti:
''Türkiye Cumhuriyetinin kurucu unsurlarını oluşturan Türk ve Kürt halkları kardeştir. Kardeşliği, birlik ve bütünlüğü rencide edici tüm haksız ve hukuka aykırı eylemlerin Anayasa ve yasa karşısında birbirlerinden hiç bir farkı yoktur olamaz da... Bu nedenle Samsun Adliyesi önünde alenen Türk ve Samsun halkına karşı tehdit ve hakaret suçlarını işleyen şüphelilerin adliye, televizyon kanalları ve emniyet güçleri tarafından kayda alınan kamera görüntülerinden tespit edilerek, işledikleri suçlar nedeniyle yargılanmalarının yapılması ve hak ettikleri cezalar ile tecziyeleri gerekmektedir.''

Uzun, şikayet sonrası adliye çıkışında yaptığı açıklamada suç duyurusunu Samsun Barosu'na da bildirdiğini de ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler