"Türkiye, ABD yardımı istiyor"

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan'ın, Türkiye'nin PKK'ye karşı daha fazla yardım için ABD'ye baskı yaptığını söylediğini vurgulayan Washington Times, "Türkiye, ABD yardımı istiyor" diye yazdı.

Yayınlanma: 09.12.2011 - 12:28
Abone Ol google-news

Gazete, Türkiye'nin, ABD'nin kilit müttefiki ve NATO üyesi olarak, Orta Doğu'da "kilit bir rol" oynadığına da dikkat çekti.

Washington Times, ABD gazetesi The Christian Science Monitor tarafından düzenlenen kahvaltılı toplantıya katılan Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan'ın konuşmasını "Türkiye ABD yardımı istiyor" başlığı ile yayınladı.
 

"Onlar ne istediğimizi biliyorlar"

Habere göre, Büyükelçi Namık Tan, Türkiye'nin Kuzey Irak sınırındaki dağlarında bulunan Kürt isyancılara karşı daha fazla yardım için ABD'ye baskı yaptığını vurgulayarak, "Onlar ne istediğimizi biliyorlar ve biz onlardan bunu yapmalarını bekliyoruz" dedi.

Gazete, Washington'un uzun zamandan beri Türkiye'ye isyancıları takip etmek için dört Predator insansız hava aracı tedarik ettiğine dikkat çekerek, Tan'ın Türkiye'nin ABD'den istekleri hakkında daha fazla detay vermeyi kabul etmediğini yazdı.

 

"Biden'a güvenmemiz lazım"

Namık Tan'ın aynı zamanda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkan Yardımcısı Joseph R. Biden'ın sözlerine güvendiğini söylediğini belirten gazeteye göre, Tan, "Ona güvenmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

 

"İran ile iyi bir ilişki istiyoruz"

Ayrıca Namık Tan, Türkiye'nin İran'a karşı yaptırım düzeyini savunarak, İslam Cumhuriyetlerine nükleer silah yapımı denemelerini durdurma çağrısında bulundu. Tan, "İran ile iyi, dostça bir ilişki istiyoruz. Nükleer silah için yer yok. Türkiye nükleer silah konusunda müsamaha gösteremeyebilir" şeklinde konuştu.

 

"Türk-Amerikan Baharı"

"Türk-Amerikan Baharı" nitelemesiyle karşılıklı bağlara atıfta bulunan Tan'ın, Türkiye'nin ABD ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu söylediğini vurgulayan gazete, Türkiye'nin, ABD'nin kilit müttefiki ve NATO üyesi olarak, Orta Doğu'da "kilit bir rol" oynadığına işaret etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler