"Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkım projesidir"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, ''Kürt Açılımı'' çalışmalarını, Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkım projesi olarak değerlendirdi.

Yayınlanma: 21.09.2009 - 11:56
Abone Ol google-news

MHP Antalya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, Cumhuriyet'in kurulmasından bu yana en kritik dönemlerden birinin yaşandığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, kuruluşunun üzerinden geçen yılların ardından yeniden emperyalist bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu belirten Toskay, ''Türkiye bu mücadeleyi yapmak mecburiyetinde. Herkes bunun şuurunda olsun. Türkiye Cumhuriyeti, bekası için benzer bir mücadeleyi büyük bir şuurla vermek zorunda'' dedi.

Hükümetin ''Kürt Açılımı'' çalışmalarını da değerlendiren Toskay, bu projenin ABD ve AB yapımı olduğunu iddia etti.

''Ne açacaklarını kimse bilmiyor, ama bir açılım var'' diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Toskay, şöyle devam etti:
''AKP iktidarı, medyanın büyük kısmı, sermayenin büyük kısmı, bazı üniversiteler ve sivil toplum örgütleri de bu projenin Türkiye'de taşeronları. Adını açık ve net koyalım, Sayın Başbakan da bu işin başında bulunuyor. Adına ne derseniz deyin bu proje, Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkım projesidir. MHP daha işin başında bu konudaki tavrını ortaya koymuştur. MHP'nin bu kararlı, inançlı ve sert tavrı, bizim arkamızdan bazı devlet kurumlarını ve bazı siyasi partilerin de aynı çizgiye gelmelerini sağladı. Artık Türkiye'deki devlet kurumlarının tamamı, siyasi partilerin tamamı, önde gelen sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve medyanın tamamındaki bir takım yazarı, çizeri, patronu dahil herkes, tavrını belli etmek zorunda. Bu işin ortası filan yok. 'Hem İsa'yı, hem Musa'yı idare ederim' tavrı ve dönemi geçti Türkiye'de. Herkes bu kritik noktada artık tavrını belli edecek.''

Tunca Toskay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''12 kötü adam'' benzetmesine de dikkati çekerek, ''Medyada 12 kötü adam, bu iş medyadaki 12 adamla bitmiyor, sermayede de 12 kötü adam var. Üniversitelerde de 12 kötü adam var. Sivil toplum örgütlerinde de düzinelerce 12 kötü adam var. İşte biz MHP camiası olarak, ülkücüler ve milliyetçiler olarak buna karşı koyarak, İstiklal Savaşı'nın benzerini bu yüzyılın başında tekrarlamak zorundayız'' diye konuştu.

MHP'nin birinci önceliğinin, Türkiye'nin milli menfaatlerini savunmak olduğunu belirten Toskay, geri kalanların ise ''Teferruat'' olduğunu söyledi. MHP'nin ''40 yıllık bir siyasi parti, ateş çemberinden geçmiş bir camia'' olduğunu anlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Toskay, ''Biz MHP'liler olarak 80 öncesinde verdiğimiz gibi, bugün de o imtihanı vereceğiz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler