Türkiye de Londra Kitap Fuarı'nda

Türkiye, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen ve dünyanın en büyük kitap fuarlarından biri olan Londra Kitap Fuarına katılıyor.

Yayınlanma: 12.04.2011 - 08:20
Abone Ol google-news

Penguin, Harper Collins gibi dünyaca ünlü yayınevlerinin de aralarında bulunduğu birçok yayın kuruluşunun katıldığı ve telif anlaşmaları açısından önem taşıyan fuar, dünyanın birçok ülkesindeki telif ajanslarından temsilcileri ve yayıncıları buluşturuyor.

Frankfurt kitap fuarından sonra dünyanın en büyük kitap fuarlarından biri olan ve dün başlayan Londra kitap fuarında Türkiye, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin hazır bulunduğu stantla temsil ediliyor.

Earl's Court fuar merkezinde 13 Nisan'a kadar sürecek fuarla ilgili olarak , Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Ümit Yaşar Gözüm, Türk kültür, sanat ve edebiyatıyla ilgili eserlerin Türkçe dışındaki dillerde yayımlanmasına destek projesi olan TEDA projesi kapsamında yapılan çevirilerde, öncelikle İngilizceye ağırlık verildiğini kaydetti. Bu yıldan itibaren de İngiltere ile çok ciddi bir işbirliği yapılacağını ifade eden Gözüm, "Türkiye'nin İngiltere'de hedef pazar ve konuk ülke olması yönündeki çalışmalarımız sürüyor" dedi.

İngiltere ile kültürel projelerde işbirliği için protokol imzalama çalışmalarının da ayrıca sürdürüldüğünü belirten Gözüm, yakın bir zamanda da böyle bir ikili anlaşmanın yapılacağını söyledi.

Gözüm, İngiltere ile işbirliğinin faydalarından da bahsederek, bir yayının İngilizceye çevrilmesinin, o yayının 200'e yakın dile çevrilmesi anlamını taşıdığını kaydetti.

Fuara katılan Kalem Ajans adlı telif hakları ajansının başkanı Nermin Mollaoğlu da, her yıl Türk edebiyatına ilginin daha da arttığını ifade ederek, bunun sonucu olarak da birçok çeviri kitabın ortaya çıktığını kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler