Türkiye-Ermenistan ilişkileri

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Ermenistan ile görüşme sürecine ilişkin olarak "Biz olumsuz senaryoları bu görüşmelerde gündeme dahi getirmiyoruz" dedi ve çalışmalarını olumlu bir perspektiften sürdürdüklerini söyledi.

Yayınlanma: 25.11.2008 - 16:33
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Tacikistan ve Kırgızistan gezisine çıkmadan önce Esenboğa Havaalanı'nda düzenlediği basın toplantısında, Karabağ konusunda ilerleme sağlanmaması halinde Türkiye-Ermenistan sürecinin böyle devam edip edemeyeceği sorulması üzerine Babacan, "Biz olumsuz senaryoları bu görüşmelerde gündeme dahi getirmiyoruz" dedi.

Çalışmalarını olumlu bir perspektiften sürdürdüklerini ifade eden Babacan şöyle devam etti: "Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Türkiye ile Ermenistan arasında yakınlaşma, Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerine olumlu yansıyacaktır. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki yakınlaşma da Türkiye-Ermenistan ilişkilerine olumlu yansıyacaktır. Bunlar birbirinden bağımsız konular değildir."

Her iki hatta, her iki süreçte işlerin hep iyi gitmesini istediklerini kaydeden Babacan, "Şu ana kadar açıkçası bizim yaptığımız çalışmaların oldukça olumlu olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

 

Avrupa Parlamentosu'ndan "Objektif" rapor bekliyoruz

Raporun yakında Komisyon'da daha sonra Genel Kurul'da görüşülerek oylanacağını kaydeden Babacan, heyetin bu rapor sonuçlandırılmadan Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirterek, "Biz en son raporun Türkiye'nin gerçeklerini daha iyi anlamaya başlayan bir rapor olduğunu düşünmüştük. Umarız ki önümüzdeki dönemde çıkacak rapor, Türkiye'nin gerçekleri ile örtüşen, objektif değerlenmeleri içeren bir rapor olsun" dedi.

Dışişleri Bakanı Babacan, AB'nin Türkiye'den reformları hızla sürdürmesini, Türkiye'nin ise AB'den müzakere süreci ile ilgisi olmayan siyasi konuların Türkiye'nin önüne engel olarak çıkarılmamasını istediğini vurguladı.

Babacan, Türkiye'nin AB'nin beklentilerini, "teknik olarak hazır olan fasılların hızla açılmasının ve Türkiye'nin üyelik hedefinin asla ve asla aşındırılmaması" olarak sıraladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler