Türkiye Frankfurt Kitap Fuarı'nda

Dünya edebiyatının buluşma noktası olarak kabul edilen ve bu yıl 65.'si düzenlenecek Frankfurt Kitap Fuarı, 9-13 Ekim tarihlerinde yayıncılık endüstrisine ve kitap tutkunlarına kapılarını açacak.

Yayınlanma: 08.10.2013 - 17:13
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlığın koordinatörlüğü ve yayıncılık sektörünün işbirliğiyle oluşturulan Uluslararası Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi, 2013 Frankfurt Kitap Fuarı için zengin içerikli bir etkinlik programı hazırladı.Türkiye fuarda, 48 metrekaresi çocuk kitapları bölümü olmak üzere toplam 352 metrekarelik bir alanda yer alacak. Türkiye ulusal standlarında 200 civarında yayınevine ait 3 bine yakın kitap sergilenecek. Yayınevlerinin kendilerine ayrılan sergi ve görüşme ünitelerinde eserlerini tanıtarak telif görüşmeleri yapmaları planlanıyor.

Türkiye Ulusal Standı'nda TEDA da aktif olarak çalışmalarını sürdürecek. Projeye ayrılan alanda hem TEDA Çeviri ve Yayın Destek Programı kapsamında farklı dillerde basılmış birçok kitap sergilenecek hem de Türkiye'den eserleri kendi dillerinde yayımlamak isteyen birçok yabancı yayınevi ile profesyonel görüşmeler yapılacak.

Ulusal Komite tarafından hazırlanan program çerçevesinde fuar alanında paneller, söyleşiler ve geleneksel Türk mutfağı sunumundan oluşan beş etkinlik ile bir sergi gerçekleştirilecek.

-Ulusal standın teması Piri Reis

Fuarın onur konuğu olan Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2008'den bu yana Frankfurt Kitap Fuarı'na katılan telif hakları ajanslarına destek veriyor. Bakanlığın bu yıl desteklediği ajans sayısı ise 10'a ulaştı. Fuara katılacak telif ajansları yeni bağlantılar kurarak, Türk yazarlarla yayıncıların dışa açılımlarına destek veriyor ve bu çalışmaların en büyük bileşenlerinden biri olan TEDA Çeviri Destek Programı'na katkı sağlıyor.

Türkiye Ulusal Standı bu yıl ayrıca, "Piri Reis: Akdeniz'in Piri-500 Yılın Gizemi" isimli sergiyle Piri Reis'in konu edildiği bir panele de ev sahipliği yapacak.

Türkiye kültürel ve sanatsal zenginliğini, gençlik edebiyatından çocuk çizerlere, Türk yayıncılık hayatını tanıtan çok sayıda kitap, broşür ve tanıtım malzemesiyle renklerini, 2013 Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı'na taşıyacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler