'Türkiye-Fransa ilişkileri yumuşayacak'

SAÜTürk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Haluk Selvi, ''Türkiye-Fransa ilişkileri diğer alanlarda yumuşayacak, ama Ermeni sorunuyla ilgili Fransa tarafından bir yumuşama beklenmemeli'' dedi.

Yayınlanma: 07.05.2012 - 10:59
Abone Ol google-news

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Haluk Selvi, seçimi kazanan Hollande'ın de Türkiye'nin Ermeni sorununa bakış açısının çok farklı olmayacağını söyledi. Ermeni sorununun Fransa Devleti'nin dış politikası olduğuna dikkati çeken Selvi, ''Türkiye-Fransa ilişkileri diğer alanlarda yumuşayacak, çok sert ve katı olmayacak, daha yumuşak hale gelecek ama Ermeni sorunuyla ilgili Fransa tarafından bir yumuşama beklenmemeli. Zira parlamento var. Yine milletvekilleri var. Ermeni diasporası orada çalışmalarını sürdürecek, Ermeni sorunuyla ilgili Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimi çok fazla şeyi değiştirmeyecek'' ifadelerini kullandı.

Yeni yönetimle birlikte Ermeni sorunuyla ilgili diaspora çalışmalarında hiçbir değişiklik olmayacağını, hükümetler arasındaki ilişkilerin biraz daha farklı olacağını savunan Selvi, ''Biraz yumuşama gözlenebilecek ama diaspora her zaman oradaki varlığını sürdürecek. 400 bin Ermeni asıllı Fransa vatandaşı var, parlamento içindeki çalışmalarını aralıksız sürdürecekler, vazgeçmeyecekler. 2015 hedefini gerçekleştirene kadar çalışacaklar. Bu süreçte Fransa Parlamentosu'ndan hiçbir yumuşama beklenemez'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler