"Türkiye hiç bu kadar karamsar hale düşmedi"

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, ''Türkiye'nin tarihinde hiç bir zaman bugünkü kadar karamsar ve geleceği belirsiz bir hale düşmediğini'' ifade etti.

Yayınlanma: 14.01.2010 - 17:27
Abone Ol google-news

TBMM Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Güldal Mumcu ile Kemal Anadol, CHP Ödemiş İlçe Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Anadol, yaptığı konuşmada, ulus olarak çok zor günler yaşandığını ileri sürerek, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu ''çıkmaz sokak'' olarak nitelendirdi.

Türkiye'nin bugüne kadar pek çok sıkıntılı dönem yaşadığını ve bunların hepsine kendisinin de bizzat tanıklık ettiğini dile getiren Anadol, şu görüşleri ileri sürdü:
''27 Mayıs, 12 Mart ve 12 Eylül darbelerine tanık oldum. Çok çalkantılı dönemlerde bizzat ben de yer aldım. Bu çalkantılı günler geride kaldı. Ancak, Türkiye bugünkü kadar karamsar, geleceği belirsiz bir hale düşmedi. Bugüne kadar iktidara gelen partiler seçimle gelip seçimle gitmek için iktidara geldiler. Ancak bugünkü iktidar, seçimle gelip bir daha gitmemek üzere burada. Bunların programı gelip bir daha gitmemek.''

AKP iktidarının, Türkiye'nin gerçek gündemini suni olaylarla unutturmaya çalıştığını ileri süren Anadol, ''Türkiye'nin gerçek gündemi açlık, yoksulluk, biten tarım ve hayvancılık, kan ağlayan esnaf ve cumhuriyet döneminin en yoğun işsizliği'' diye konuştu.

Mumcu ve Anadol, daha sonra Birgi beldesine geçerek belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı ve tarihi Çakırağa Konağı'nı gezdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler