Türkiye, Nijerya'yadaki saldırıyı kınadı

Dışişleri Bakanlığı, bugün Nijerya'da iki kiliseye yönelik olarak gerçekleştirilen terör saldırılarından büyük üzüntü duyduklarını ve hain saldırıyı kuvvetle kınadıklarını bildirdi.

Yayınlanma: 25.12.2011 - 18:57
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugün Nijerya'da yaşanan terör saldırısı kınandı.

Saldırıların Hristiyan alemi için kutsal bir dönemde ibadethanelere yönelik olarak gerçekleştirilmesi ve çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesinin Türkiye için ayrıca derin bir üzüntü kaynağı olduğunun belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

"Terörün acımasız ve çirkin yüzünü yakından bilen Türkiye, kaynağı, kökeni ve hedefi ne olursa olsun her türlü terör eylemine şiddetle karşı durmaktadır. Bu menfur saldırılardan ötürü kardeş Nijerya Hükümetinin ve halkının acısını derinden paylaşıyor, acılı ailelere taziyelerimizi sunuyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Nüfusunun önemli bölümü hıristiyan olan Nijerya'yı derinden etkileyen saldırılar birçok ülke tarafından da kınandı.

Saldırıları sert bir dille kınayan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, ''terörizmle mücadelelerinde'' bu ülkenin halkı ve yetkilileriyle dayanışma içinde olduğunu bildirdi ve desteğini ilan etti.

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle de, Nijerya'da Noel günü kiliselere yönelik saldırıları, ''korkunç ve alçakça'' diye niteledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague de, ''alçakça'' diye nitelediği saldırıları kınarken, İtalya Dışişleri Bakanı Giulio Terzi de, Nijerya'da Noel günü düzenlenen saldırıların, ''uygarlığın evrensel ilkelerine karşı girişildiğini'' kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler