''Türkiye nüfus ve sağlık araştırması 2008"

Hacettepe Üniversitesi'nce (HÜ) 2008 yılında yapılan Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması'nın sonuç toplantısı Van'da yapıldı.

Yayınlanma: 05.11.2009 - 15:57
Abone Ol google-news

Hacettepe Üniversitesi'nce (HÜ) Nüfus Etütleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sabahat Tezcan, toplantıda yaptığı konuşmada, her 5 yılda bir gerçekleştirilen Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması'nın en son 2008'de yapıldığını, araştırmanın sonuç sunumuyla ilgili bölgesel ilk toplantının Van'da düzenlendiğini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerin de katılımıyla kapsamlı bir toplantı yaptıklarını vurgulayan Tezcan, amaçlarının 15-49 yaş arası evli kadınların doğurganlık düzeyleri, doğurganlıktaki değişimler, bebek ve çocuk ölümlülüğü, aile planlaması, anne ve çocuk sağlığı ile beslenme konularında güncel ve güvenilir bilgi üretmek olduğunu ifade etti.

Toplantıların Akdeniz, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde de düzenleneceğini bildiren Prof. Dr. Tezcan, ''Bu toplantılarda bölgesel sonuçları, Türkiye sonuçlarıyla karşılaştırmalı şekilde sunacağız'' dedi.

Toplantıya, Doğu ve Güneydoğu illerindeki valilik temsilcileri ile sağlık müdürleri, akademisyenler ve doktorlar katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler