"Türkiye - Suriye sınırındaki durumdan kaygılıyız"

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye'nin Türkiye sınırı yakınına asker yığınağından kaygılı olduklarını belirterek, bir sınır çatışması tehlikesinden söz etti.

Yayınlanma: 23.06.2011 - 21:02
Abone Ol google-news

Clinton, Dışişleri Bakanlığı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'nin sınırdaki askerleri geri çekmesi gerektiğini, bu askerlerin bölgedeki varlığının, zaten varolan kötü durumu daha da ağırlaştırarak bir sınır çatışması tehlikesi yarattığını söyledi. Bölgedeki durumu oldukça kırılgan gördüklerini ve çok kaygılı olduklarını belirten Clinton, Türk yetkililerle durumu görüşmekte olduklarını söyledi.

Clinton, "Suriye güçleri, şu anda sadece kendi yurttaşlarını etkilemekle sınırlı kalmayan ve aynı zamanda sınır çatışmaları potansiyelini ortaya çıkaran saldırılarına ve provokasyonlarına derhal son vermezlerse, bölgedeki çatışmanın tırmandığını görüyor olacağız" dedi.

Suriye askerlerinin, Türkiye sınırından sadece 500 yarda (yaklaşık 450 metre) mesafede bulunmasının, bu ülke hükümetinin kendi halkına baskı yapma niyetinin bir başka göstergesi olduğunu ifade eden Clinton, "Suriye ordusunun bölgedeki saldırılarını ve provokasyonlarını derhal sona erdirmesini" istedi.

 

'Gazze filosu ne gerekli ne yararlı'

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, aktivistlerin İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukayı kırma amaçlı Gazze Filosu planlarının Filistin halkına yardım etme anlamında "ne gerekli, ne de yararlı olmadığını" söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, gazetecilere yaptığı açıklamada, organizatörlerin tek amacının, kendisini savunma hakkına sahip olan İsrail'i bu yönde bir eyleme yönlendirecek şekilde provoke etmekmiş gibi gözüktüğünü belirtti. Clinton, İsrailli yetkililerin bu hafta Gazze Şeridi'nde konut inşaatları için kargo sevkıyatına izin verdiğini de anımsattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler