"Türkiye, süt ve hayvancılıkta dışa bağımlı kalacak"

Tüketici Dernekleri Federasyonu(TÜDEF) Genel Sekreteri Hamdullah Yıldız, sütte üreticiden çok aracı ve sanayicinin kazanmasının, hayvancılık için bir risk olduğunu belirterek, bu politikaların devam etmesi halinde süt ve hayvancılıkta dışa bağımlı kalınacağını öne sürdü.

Yayınlanma: 21.01.2012 - 08:34
Abone Ol google-news

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın süt sektöründe yetersiz denetim yapması, süt sektörünün aşırı kar hırsı ve tekelleşme amacının ülkedeki sütün kalitesini bozduğunu savundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından GDO hakkında çıkarılan yönetmelikle gıda ve hayvan yemlerinde kullanılmak üzere genetik yapısı değiştirilmiş organizmaların ve ürünlerin ithalatı, işlenmesi, tüketimi yasal ve serbest hale getirildiğini vurgulayan Yıldız, şunları ekledi:
"İşlevi olmayan Ulusal Süt Konseyi aktif hale getirilmelidir. Süt, stratejik ürün kapsamına alınmalıdır. Süt ve diğer gıda denetimlerinde tüketicilere aktif rol verilmelidir. Bakanlık derhal ithal GDO'lu hayvan yemlerinin ithalatını durdurmalı ve süt sektöründeki kontrol ve denetimleri hızlandırmalıdır. Tüketicileri bulundukları yerdeki Gıda Tarım ve İl Müdürlüklerine başvurarak, aldıkları sütün analizini yaptırmaya çağırıyoruz. Bakanlığın sağlıksız süt üreten firmaları acilen kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler