Türkiye'de Esad protestosu

Türkiye’de yaşayan Suriyeliler, Taksim’de düzenledikleri eylemde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı protesto etti.

Yayınlanma: 13.11.2011 - 21:21
Abone Ol google-news

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın kuklasıyla eylem yapan Suriyeli muhalifler, "Beşar Lahey’de yargılansın" yazılı pankart açtı.

Yaklaşık 80 kişilik grup, ellerinde Suriye ve Türk bayraklarıyla Taksim’deik metro istasyonunun girişinde toplandı. Esad aleyhine sloganlar atan grup, ‘Şehitler ölmez, Suriye bölünmez’, ‘Katil Esad Suriye’den defol’, ‘Beşar Lahey’de yargılansın’ yazılı döviz ve pankartlar taşıdı. Çocukların da katıldığı eylemde Esad’ın kuklasını taşıyan grup, basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan Emir Saati, "Suriye’deki Esad çetesi can çekiliyor, kudurmuş gibi sağa sola saldırıyor. Suriye halkına vahşi hayvanların avlarına saldırdığı gibi saldırıyor. Çocuk-yaşlı, kadın-erkek demeden sesini yükselten silahsız insanların kanını akıtıyor. Maddi menfaatlerin siyasetin dinamosunu oluşturduğu bir çağda zor günlerinde halkımızın yanında olan hakkın safında duran Türk hükümeti ve halkına da sevgi ve minnettarlarımızı sunuyoruz. Yaşasın hür ve onurlu Suriye, yaşasın tek vücut halkımız" dedi. Yapılan açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler