''Türkiye'de mahkemeler kadı durumuna düştü''

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Türkiye'de mahkemelerin ''kadı'' durumuna düştüğünü söyledi.

Yayınlanma: 19.07.2012 - 12:17
Abone Ol google-news

Genç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, daha önce Deniz Feneri davasına bakan üç savcının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in baskısıyla değiştirildiğini ifade etti. Genç, ''Yeni savcılar, 'dolandırıcılık, örgüt suçlaması yok' dedi. Olayı artık beraat ettirmeye götürüyorlar. Türkiye'de artık adalet denen kavram yok. Mahkemeler kadı durumuna düştü. Kadılar dahi padişahların fermanlarına karşı vatandaşın hak ve hukukunu koruyan kişilerdi. Ama maalesef şimdi, yaratılan korkularla Türkiye'de yargı denen bir kavram kalmamıştır'' diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi'nin de özelliğini yitirdiğini söyleyen Genç, ''Grubuma teklif ettim: 'Bundan sonra Anayasa Mahkemesi'ne de dava açmayalım, açtıklarımızı da geri çekelim' dedim. Çünkü Anayasa Mahkemesi diye bir kurum kalmadı artık'' dedi.

Türkiye'nin Suriye politikasını da eleştiren Genç, bu konuda Türkiye'de yaşanabilecek bir olumsuzluğun sorumlusunun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olacağını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler