Türkiye'nin büyük bölümünde yağış var

Türkiye'nin iç ve doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görülmesi beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Yayınlanma: 14.06.2009 - 07:34
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, bugün Türkiye'nin iç ve doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı ise, kuzey iç ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genellikle, kuzey ve kuzeydoğu, yurdun güneydoğu bölgeleri ile zamanla Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.


Bölgelerde hava

Marmara: Az bulutlu ve açık geçecek.

Ege: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

Akdeniz: Doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Adana, Mersin, Osmaniye ve Kahramanmaraş aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Sıvas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, bölgenin doğusu parçalı çok bulutlu, Kastamonu ve Sinop çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Doğu Karadeniz kıyılarında, öğleden itibaren Doğu Karadeniz'de kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler