Türkiye'ye dizi turizmi

Arap ülkelerindeki Türk dizileri furyasının, bu ülkelerden Türkiye'ye turist akınına yol açması, Fransız haber ajansı AFP'ye de konu oldu.

Yayınlanma: 18.08.2009 - 06:50
Abone Ol google-news

AFP’ye konuşan bir acente sahibi daha önce termal banyolarla ve camilerle ilgilenen Arap turistlerin artık dizi mekânlarını ziyaret edip yine dizide gördükleri lokantada yemek yemeyi tercih ettiklerine dikkat çekiyor. Arap turistler özellikle, geçen yıl Arap televizyonlarında Nur adıyla gösterilen Gümüş dizisinin çekildiği mekânı ziyaret etmek istiyor... Tekne turuna çıkan Arap turistler, Gümüş’ün çekildiği yalının önünden geçerken fotoğraf makineleri çıkıyor, kadınlar çığlıklar atıyor...

Kuveyt’te ikamet eden Filistinli Fadih Ferrah, “Akrabalarım hep bu ülkeye gelmemi söylerdi ama diziler sayesinde İstanbul’un nasıl bir yer olduğu konusunda fikir edinebildim” diyor.

İstatistikler de bu trendi doğruluyor. 2009’un ilk yarısında Türkiye’ye gelen toplam yabancı turist sayısında yüzde 1’lik bir düşüş yaşanmasına karşın, Arap turistlerin sayısında ciddi bir artış söz konusu. Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelenlerin sayısı yüzde 21 artarken, bu oran Fas için yüzde 51’e çıkmış durumda. Geçen yıla göre yüzde 30 oranında artan Arap turist sayısı yılın ilk altı ayında 500 bin rakamına ulaşırken bu sayının 1 milyona çıkması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler