Uçaklarda alkollü içecek yasağı

Özbekistan'da son dönemde alkollü yolcuların neden olduğu sorunlar nedeniyle uçaklara içki sokulması yasaklanırken, uçaklarda ikram edilen içki miktarına da sınırlama getirildi. Rusya'da da artan olaylar yüzünden benzer tedbirlerin alınması bekleniyor.

Yayınlanma: 05.02.2013 - 17:28
Abone Ol google-news

Özbekistan Uçuş Güvenliği Kontrolü Devlet Kurumu tarafından kabul edilen yeni düzenlemeye göre, Özbek Hava Yolları'na ait uçakların salonuna, hava alanlarındaki "Duty Free" dükkanlarından alınan içkilerin sokulması yasaklanırken, uçaklarda ikram edilen içki miktarına da kısıtlama getirildiği kaydedildi.

Yeni düzenlemelere göre, uçakta her türlü tütün ürünleri ve diğer uyuşturucu maddelerin kullanımının da yasaklandığı belirtildi.

Son düzenlemenin uçaklarda artan aşırılıkları önleme ve uçuş güvenliğinin sağlanması amacıyla alındığı bildirildi.

Rusya'da geçtiğimiz günlerde aşırı alkollü yolcuların sebep olduğu bir kavga yüzünden, "Aeroflot" şirketinin Moskova-Puket seferini yapan uçak, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e zorunlu iniş yapmıştı. Kavgaya sebebiyet veren yolcular gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılmış, para cezasına çarptırılmış ve Moskova'ya geri gönderilmişti.

Düzenleme Rusya'nın da gündeminde

Uçuş güvenliği adına Özbekistan'da hayata geçirilen yeni düzenleme, Rusya'nın da gündeminde.

Rusya Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, havaalanlarındaki "Duty Free" noktalarından alınan içkilerin yolculara varış noktasında teslim edilmesi planlanıyor. Konuya ilişkin yasanın Rusya Parlamentosu Alt Kanadı Duma'nın kısa sürede gündemine alınması bekleniyor.

İstatistiklere göre, Rusya'da sadece "Aeroflot" uçaklarında son bir yıl içinde aşırı alkol alan yolcuların neden olduğu sorunların bine yaklaştığı bildiriliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler