"Ukrayna'nın dengeli dış politikasını anlıyorum"

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Ukrayna'nın Rus yanlısı yeni Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in son kararlarının hassas bir dış politika anlayışını yansıttığını ifade etti.

Yayınlanma: 22.04.2010 - 16:03
Abone Ol google-news

NATO Dışişleri Bakanları toplantısı dolayısıyla Estonya'nın başkenti Tallin'de bulunan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Clinton, Yanukoviç'in Ukrayna ile Rusya arasındaki doğal gaz fiyatı anlaşması ile Sivastopol'da Rus filosunun kalmaya devam etmesi jestini değerlendirdi ve ''Ukrayna, dış politikasında dengeli bir yaklaşım sergiliyor'' dedi.

Clinton, Yanukoviç'in geçen hafta ABD Başkanı Barack Obama'ya ABD ile ilişkilerini iyileştirmek ve derinleştirmek istediğini söylediğini de ifade ederek, ''Ancak aynı zamanda Rusya ile de çalışmaya devam edeceğini bildirdi. Ukrayna'nın tarihi ve coğrafi durumuna bakıldığında böyle bir dengeli siyasetin zor olduğunu düşünüyorum ama bize göre bu iki yönlü. Onun yapmayı denediği şey bu, yani ülkesindeki Rus yanlısı ve Rus karşıtı her cepheye ayak basmak diyebiliriz buna'' ifadesini kullandı.

Yanukoviç ile Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Rusya'nın bu ülkeye sattığı doğalgazda yüzde 30 indirim yapması konusunda anlaşmış, iki başkan, Rusya'nın Karadeniz Filosu'nun Ukrayna'nın Sivastopol limanında bulunan merkez üssünün burada kalış süresinin 25 yıl daha uzatılması konusunda da mutabakata varmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler