Ulaştırma Bakanlığı tarih oldu!
Ulaştırma Bakanlığı, bakanlığın isim ve teşkilat yapısında yapılan değişikle, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na dönüştürüldü.
Hükümet, 3 Mayıs'ta yürürlüğe giren ve 6 ay süresi olan Kanun Hükmünde Kararname yetkisinin son gününde kamuda yeni teşkilatlanmaya giderek, yeni kadro ihdasları gerçekleştirdi.
KHK yetkisi ile başta Ulaştırma Bakanlığı'nın adı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak değiştirildi. Türkiye Su Enstitüsü, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ve Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı'nın da kuruluşuyla ilgili KHK'ları da yürürlüğe sokan Hükümet, ayrıca KHK'yla genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ve özel bütçeli idarelerde hukuk hizmetlerini yürütmek amacıyla avukatlık hizmetleri sınıfından dokuzuncu dereceli 750 Avukat unvanlı kadro ihdas etti.
Bakanlar Kurulu'nun, yeni KHK'ları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Türkiye Su Enstitüsünün kuruluş ve teşkilatı ile görev ve yetkilerine ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla çıkarılan KHK ile Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı, özel bütçeli Türkiye Su Enstitüsü kuruldu. Merkezi İstanbul'da olacak Enstitü'de 40 kadro ihdas edildi. Enstitü'de 1 başkan, 1 başkan yardımcısı, 1 politika geliştirme koordinatörü, 1 proje geliştirme ve uygulama koordinatörü, idari ve mali işler koordinatörü, 2 hukuk müşaviri, 32 uzman ve 1 teknisyen görev alacak.
Ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanlığı kuruldu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı oluşturuldu. Bu başkanlıklar teşkilatlanıncaya kadar, Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında değişen veya yeni kurulan birimlere verilen görevler ve hizmetler, Ulaştırma Bakanlığı ile Denizcilik Müsteşarlığının mevcut personeli eliyle yürütülmeye devam edilecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı teşkilat ve kadrolarını en geç altı ay içinde bu Kanun Hükmünde Kararnameye uygun hale getirecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Merkez Teşkilatı'nda 2 bin 105, taşra teşkilatında 2 bin 188 kadro ihtas edilecek. Merkez teşkilatta ayrıca 120'si bakanlık müşaviri, 10'u araştırma görevlisi olmak üzere 130, taşra teşkilatında 120 araştırma görevlisi kadrosu açılacak.
Kamu gözetimi, muhasebe ve denetim standartları kurumunda 198 kişi görev yapacak
Uluslararası standartlarla uyumlu Türkiye Muhasebe Standartlarını oluşturmak ve yayımlamak, bağımsız denetimde uygulama birliğini, gerekli güveni ve kaliteyi sağlamak, denetim standartlarını belirlemek, bağımsız denetçi ve bağımsız denetim kuruluşlarını yetkilendirmek ve bunların faaliyetlerini denetlemek ve bağımsız denetim alanında kamu gözetimi yapmak yetkisini haiz Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun kuruluş, teşkilat, görev, yetki ve sorumluluklarına ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla çıkarılan KHK'yla kurulan Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'nda 198 kişi ihdas edilecek. Kurum, KHK'da belirtilen görevleri yerine getirmek üzere kamu tüzel kişiliğini haiz ve idari özerkliğe sahip olup, Başbakanlıkla ilişkili olacak. Kurum, Kurul ve Başkanlıktan oluşacak, merkezi Ankara'da bulunacak. Kurumun merkezini değiştirmeye Bakanlar Kurulu yetkili olacak. Kurum, gerekli gördüğü yerlerde temsilcilik açabilecek. Türkiye Muhasebe Standartları Kurulunun her türlü varlıkları, borç ve alacakları, yazılı ve elektronik ortamdaki kayıtları ve diğer dokümanları ile nakit ve benzerleri hiçbir işleme gerek kalmaksızın Kuruma devredilmiş sayılacak.
Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı Ajansı'nın Merkez Teşkilatı 417 kişiden oluşacak
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının kuruluş, teşkilat, görev, yetki ve sorumluluklarına ilişkin usul ve esaslarını belirlemek amacıyla çıkarılan KHK ile Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun yürürlükten kaldırıldı. KHK ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Başkanlığı kuruldu. KHK'nın yayımı tarihinde Başkan, Başkan Yardımcısı, I. Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı, Müdür ve Şube Müdürü kadrolarında bulunanların görevleri sona erecek.
Başkan, Başkan Yardımcısı, I. Hukuk Müşaviri ve Daire Başkanı kadrolarında bulunanlar ihdas edilen Başkanlık Müşaviri kadrolarına; Müdür ve Şube Müdürü kadrolarında bulunanlar aynı liste ile ihdas edilen Araştırmacı kadrolarına halen bulundukları kadro dereceleriyle atanmış sayılacak.KHK ile kadroları kaldırılan personelden; daktilograf ve anbar memuru kadrolarında bulunanlar mevcut kadro, derece ve kademeleri dikkate alınarak memur unvanlı kadrolara, şef ve uzman kadrolarında bulunanlar mevcut kadro, derece ve kademeleri dikkate alınarak ihdas edilen Araştırmacı kadrolarına atanırlar. Kanun Hükmünde Kararnamenin uygulanmasına ilişkin düzenlemeler, bir yıl içinde yürürlüğe konulacak. Bu düzenlemeler yürürlüğe girinceye kadar mevcut düzenlemelerin bu Kanun Hükmünde Kararnameye aykırı olmayan hükümlerinin uygulanmasına devam edilecek. Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı Ajansı'nın merkez teşkilatında 417 kadro ihdas edildi. Bunun 7'si bakanlık müşaviri, 10'u araştırması olacak. Başkan'ın en çok 3 bin 223,56 TL alacağı Ajans'ta en düşük ücretler 826 TL ile 2 bin 861 TL arasında, en yüksek ücretler bin 867 TL ile 3 bin 223 TL arasında değişecek.
Orman ve Su İşleri Bakanlığ'nın teşkilat ve görevleri hakkında kanunda değişiklik
Orman ve Su İşleri Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname ile ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın merkez teşkilatında 2, Devlet Meteroloji İşleri Genel Müdürlüğü Merkez teşkilatında 4, taşra teşkilatında 200 kadro iptal edildi. Buna karşın Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Merkez Teşkilatı'nda 50, taşra teşkilatında ise 115, Orman Genel Müdürlüğü merkezinde 2, Meteoroloji Genel Müdürlüğü merkezinde 93, taşra teşkilatında 201, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinde 5 kadro açıldı.
750 avukat ünvanlı kadro
Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdareleri Ve Özel Bütçeli İdarelerde Hukuk Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'yle, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ve özel bütçeli idarelerin hukuk hizmetlerinin etkili, verimli ve usul ekonomisine uygun şekilde yerine getirilmesine ve bu hizmetlerin yürütülmesinde uygulama birliğinin sağlanmasına yönelik usul ve esasların belirlendi.
KHK'ya göre İdarelerin hukuk hizmetlerini yürütmek amacıyla avukatlık hizmetleri sınıfından dokuzuncu dereceli 750 Avukat unvanlı kadro ihdas edildi. Bu kadroları, derece değişikliği yapmak suretiyle idarelerden uygun görülenlere tahsis etmeye Devlet Personel Başkanlığının görüşü ve Maliye Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulu yetkili olacak. Buna göre idarelere tahsis edilen kadrolar 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerin ilgili bölümüne eklenmiş sayılacak. Hazine avukatları talepleri halinde, idarelerin avukat kadrolarına 6091 sayılı 2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunundaki sınırlamalara tabi olmadan atanabilecek. Bu arada 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki I sayılı cetvelin Başbakanlığa ait bölümünde yer alan "I. Hukuk Müşaviri" kadrosunun unvanı "Hukuk Hizmetleri Başkanı" şeklinde değiştirildi. Bu kadroda bulunan personel hiçbir işleme gerek kalmaksızın Hukuk Hizmetleri Başkanı kadrosuna atanmış sayılacak.
En Çok Okunan Haberler
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu!
- O ülke Suriye büyükelçiliğini açıyor!
- Hamaney 'Suriye' sessizliğini bozdu!
- Polis müdürlerine gözaltı: 'Cevheri Güven' ayrıntısı