Ülkeler filler için biraraya geldi

Yeryüzündeki vahşi fillerin çoğunun yaşadığı sekiz ülke, fillerin korunması amacıyla önlemler tavsiye etmek için Elephant-8 (E-8) adlı bir grup kuracak.

Yayınlanma: 24.05.2011 - 12:06
Abone Ol google-news

Hindistan Çevre Bakanı Jairam Rameş,  Elephant-8 (E-8) adlı grubu kurmak için biraraya geldiklerini belirterek, "toplantıya katılan delegelerin yeryüzündeki vahşi fillerin üçte ikisini temsil ettiğini" belirtti.

Toplantıya katılan ülkelerin Hindistan, Botswana, Kongo, Endonezya, Kenya, Sri Lanka, Tanzanya ve Tayland olduğu kaydedildi.

Rameş, "fillerin dişleri için kaçak avlanmalarından yaşam alanlarının tahrip olmasına kadar, fillerin korunmasıyla ilgili tüm konuların toplantıda ele alınacağını" kaydetti.

Rameş, madencilik ve arazi ıslahının fillerin yaşam alanlarını tehdit ettiğini, fillerin karşı karşıya olduğu tehlikenin kaplanlarınki kadar dramatik olmadığını, ancak fil nüfusundaki düzenli azalışın endişe yarattığını da söylemişti

Hindistan'da yaklaşık 25 bin vahşi fil yaşıyor, ancak kaçak avlanma ve yaşam alanlarının yok olması yüzünden sayıları azalıyor.

Uzmanlar, bir asırdan daha kısa sürede sadece Asya fillerinin sayısının yüzde 50 azaldığını, Asya fillerinin sayısının halen 38 bin 500 ila 52 bin, Afrika fillerinin sayısının ise 470 bin ila 690 bin arasında olduğunu tahmin ediyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon