Uludağ sezona hazır

Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ'daki tesislerin, yeni sezona hazır olduğu bildirildi.

Yayınlanma: 04.11.2009 - 08:52
Abone Ol google-news

Uludağ Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Serdar Yazıcı,  yaptığı açıklamada, Uludağ'daki karın, ilk yağışla birlikte 50 santimetreye kadar ulaştığını söyledi.

Karın erken yağmasını, sezonun iyi geçeceğinin habercisi olarak gördüklerini ifade eden Yazıcı, ihtiyaç duyulan tadilat çalışmalarını tamamlayan Uludağ'daki tesislerin, yeni sezona hazır olduğunu belirtti.

Tesis sahiplerinin, Çevre ve Orman Bakanlığına ait ''Uludağ Milli Parkı Dönüşüm Projesi''nin hayata geçirilmesini beklediklerini dile getiren Yazıcı, şöyle konuştu:
''Bizim sıkıntımızın kökünde plansızlık var. Turizm öyle bir şey ki yeri geliyor bazı değişiklikleri 10-15 gün içinde hayata geçiriyorsunuz ama oteller bölgesine, 1993 yılında bugüne, kimse ciddi anlamda el atmadı. Uludağ hakkında çıkan olumsuz haberler de gelen turist sayısını olumsuz etkiledi. Yeni planın, bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz.''

''Yerli turistleri bekliyoruz"

Uludağ'da sezonun, normalde aralık ayı ortasında açıldığını hatırlatan Yazıcı, şunları kaydetti:
''Kar kalınlığının uygun olması ve aralık ayı başından itibaren rezervasyonların yeterli seviyeye ulaşması durumunda, sezon başlangıcının Kurban Bayramı'na çekmeyi planlıyoruz. Rezervasyonların yeterli seviyede olması çok önemli çünkü bayramın geliri, normal sezon açılışına kadar geçecek sürenin giderini karşılamaz. Otelciler olarak, yerli turistleri bekliyoruz.''

Uludağ Oteller Bölgesi, 1. ve 2. gelişim bölgesi olmak üzere 2 bölgeden oluşuyor. 1. gelişim bölgesinde 19, 2. gelişim bölgesi'nde 4 adet olmak üzere toplam yaklaşık 5 bin 500 yatak kapasiteli 21 otel bulunuyor. Ayrıca 17 farklı kamu kurumuna ait toplam bin 690 yatak kapasiteli tesis de bölgede yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler