Ulusal Bilişim Kurultayı'nı 8 bin 500 kişi izledi

Türkiye Bilişim Derneği öncülüğünde düzenlenen ve kamu, iş dünyası, medya ile akademisyenleri bir araya getiren 29'uncu Ulusal Bilişim Kurultayı, üç günde 22 panel, 6 ödül töreni, 4 yarışma ve 150 konuşmacıya ev sahipliği yaptı.

Ulusal Bilişim Kurultayı'nı 8 bin 500 kişi izledi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 27.11.2012 - 16:45

‘Atılım için Bilişim’ ana teması ile 29’uncusu düzenlenen “Bilişim 2012 - Ulusal Bilişim Kurultayı”, yoğun ve zengin panel içeriğiyle sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirerek, Türkiye’de bilişimin geleceğini masaya yatırdı. 

Bilişim 2012, Bakanlık düzeyinde; T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılımı ile gerçekleşti.

Üç gün süren Kurultay kapsamında;
•    ‘Atılım İçin Bilişim’ temalı 3 ana oturum gerçekleşti,
•    7 ana başlık altında 35 bildiri yayınlandı,
•    7 firma sunumu yapıldı,
•    Yaklaşık 150 konuşmacının yer aldığı 22 farklı panel düzenlendi.
•    TBD-Halıcı Beste Yarışması, Oyun Maratonu, Kristal Piksel En İyi Yerli Oyun ve Bilimkurgu Öykü Yarışması gibi etkinlikler hayata geçirildi.

“Bilişim 2012”, altı farklı ödül törenine de ev sahipliği yaptı.  “TBD-TÜBİSAD Yaşam Boyu Hizmet Ödülleri”, “TBD Bilişim Hizmet Ödülleri”, “Kristal Piksel En İyi Yerli Oyun Ödülleri”, “TBD-Halıcı Beste Yarışması Ödülleri”, “Bilimkurgu Öykü Yarışması” ve  “Oyun Maratonu Ödülleri” de etkinlik kapsamında sahiplerini buldu. Animasyon Çalıştayı, TBD 2. Genç Bilişim Kurultayı da organizasyonun diğer önemli etkinlikleri arasında yer aldı. 

Bilişim 2012’ye ilişkin olarak Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Turhan Menteş “Her yıl olduğu gibi bu yıl da sektörü Ankara’da bir araya getirdik ve bilişimin geleceğini tartıştık. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için tüm sektörlere öncülük edecek olan bilişim sektörüne hakkettiği önemi vermemiz gerektiği konusunda hemfikir kaldık. Bu kapsamda hazırladığımız raporu ilgili makamlara sunduk. Türkiye’nin geleceğinin belirlendiği bu kurultayların seneye 30’uncusunu düzenleyeceğiz. Kamu, özel sektör, medya ve akademik camiayı önümüzdeki sene yanımızda görmek ve Türkiye’nin geleceğine hep beraber yön vermek en büyük arzumuz.” dedi.

Oyun Maratonu’nun şampiyonu “Atılgan”

Bilişim 2012 çerçevesinde ilgi çeken bir diğer etkinlik ise “Oyun Maratonu” oldu. Bilgisayar oyunu geliştiren genç yetenekler için düzenlenen bu özel program dâhilinde altışar kişiden oluşan yedi takım, “Atılım” teması üzerinden geliştirdikleri oyunlarla yarışmaya katıldı. “Atılgan”, “Atılım Peşinde”, “There Sheep Sheep”, “Monorail Cubes”, “Advancement”, “Orangutan Muscle” ve “Atılın Yolu” adlı katılımcı gruplardan yarışma sonunda birinciliği; Güney Özsan, Murat Kalkavan, Tarık Kaya ve Emrah Özer’den oluşan “Atılgan” kazandı. Grup ödülünü, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin’in elinden aldı.   

1400 karakterlik en iyi öykü: “SOSYAL (ve ilahi) (ko)MEDYA” 

Bu yıl on dördüncüsü düzenlenen Bilimkurgu Öykü Yarışması’nda ise birinciliği Murat Başekim’in “SOSYAL (ve ilahi) (ko)MEDYA” adlı öyküsü kazandı. Yarışma kuralları gereği bin dört yüz karakteri geçmeyen çok kısa öykülerin değerlendirildiği yarışmada jüri Tevfik Uyar’ın “Son Mektup” ve Bülent Özgün’ün “SSSZ” adlı öykülerini ikinciliğe değer buldu. 
Yarışmada üçüncülüğü ise Özgür Hünel’in “Olmak ya da Olmamak” ve Emrah Koçak’ın “Çember” adlı öyküleri paylaştı.

Kristal Piksel En İyi Yerli Oyun Ödülleri sahiplerini buldu

Dijital oyun alanında en iyilerin belirlendiği “Kristal Piksel En İyi Yerli Oyun Ödülleri” de Bilişim 2012 çerçevesinde sahiplerini buldu. “Agent Surefire - Insider Threat”, “All That Matters”, “Ceiron Wars – Origins”, “Head First”, “I Can Football”, “İstanbul - Kıyamet Vakti”, “Kasap Havası”, “Süpercan”, “Zipzip - Secret Dimension”, “Mount and Blade-  War Band” ve “Mucit Köy”ün adaylar arasında yer aldığı yarışma son derece çekişmeli bir mücadeleye sahne oldu. “Agent Surefire - Insider Threat”, “Kasap Havası” ve “Ceiron Wars – Origins” Jüri Özel Ödülü’ne layık görülürken, ödüllerini Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Turhan Menteş ve Microsoft Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Programları Yöneticisi R. Erdem Erkul’dan aldılar.

En İyi Oyun Grafiği dalında “Süpercan” ve “Mucit Köy” ödül alırken, En İyi Yapay Zekâ ödülü ise “Mount and Blade -  War Band” ve “I Can Football” un oldu. En Estetik Oyun “All That Matters”, En İyi Özgün Oyun Müziği “İstanbul - Kıyamet Vakti” ve “Zıpzıp”, En İyi Oyun Senaryosu “All That Matters” ve “Mount and Blade - War Band” ile En İyi Oynanabilirlik ödülleri ise “Mount and Blade -  War Band” oyunlarına verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler