Ulusal Gençlik İstihdam Eylem Planı açıklanıyor

Türkiye'de genç işsizliğini azaltmak hedefiyle Ocak 2010'da hazırlanmaya başlanan Ulusal Gençlik İstihdam Eylem Planı, 16 Kasım Çarşamba günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıda açıklanacak.

Yayınlanma: 14.11.2011 - 12:31
Abone Ol google-news

Ulusal Gençlik İstihdam Eylem Planı, 16 Kasım 2011 Çarşamba günü Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile TİSK, DİSK, Hak-İş ve Türk-İş Başkanları'nın da katılacağı bir toplantıda kamuoyu ile paylaşılacak. Birleşmiş Milletler Ortak Programı ‟Herkes için İnsana Yakışır İş: Ulusal Gençlik İstihdam Programı ve Antalya Pilot Bölge Uygulaması" kapsamında Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) koordinasyonunu sağladığı Ulusal Teknik Ekip tarafından hazırlanan Ulusal Gençlik İstihdam Eylem Planı, 3 ana bölümden oluşuyor: İşgücü Piyasası Durum Analizi, Politika Tavsiyeleri ve 2015 yılına kadar İŞKUR'un uygulayacağı somut tedbirleri içeren Eylem Planı Matrisi.

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 'Gençlerin İstihdamına Yönelik Ulusal Eylem Planları'nın Hazırlanması Kılavuzu'ndan yararlanılarak hazırlanan Eylem Planı, Türkiye'de daha fazla sayıda genç kadın ve erkeğin insana yakışır işlerde istihdam edilmelerini amaçlıyor. Türkiye'de gençlerin istihdamına yönelik olarak ilk kez hazırlanan ve 15-24 yaş arasındaki yaklaşık 12 milyon genci ilgilendiren bu Eylem Planı kapsamında 3 ana hedefe yönelik olarak somut sonuçlar belirlendi.
 

Eğitim ile istihdam arasındaki bağlantı güçlendiriliyor

Eylem Planı kapsamında belirlenen 3 ana hedef içerisinde; Gençlerin istihdamının artırılmasında İŞKUR'un kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi ve eğitim ile istihdam arasındaki bağlantının güçlendirilmesi projeleri yer alıyor. Bir diğer hedef ise, İŞKUR'un iş yaratmaya katkısı olarak belirlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler