Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülleri verildi

11 Nisan 1980'de öldürülen TRT Prodüktörü, Gazeteci-Yazar Ümit Kaftancıoğlu adına Yalın Ses Yayınları tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Öykü Yarışması'nda dereceye giren yazarlara ödülleri, dün Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde verildi.

Yayınlanma: 10.04.2010 - 22:34
Abone Ol google-news

“2010 Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülleri  ve Anma Gecesi” Öztürk Tatar’ın hazırladığı Kaftancıoğlu’nun yaşamı, eserleri ve katledilişini gözler önüne seren, ailesi, TRT program yapımcısı ve edebiyatçı arkadaşlarının anlattıklarına yer veren “Bir Garip…” belgeseliyle başladı. Gecede Kaftancıoğlu ailesinin de dahil olduğu “Toplmsal Bellek Platformu’ndan Basına ve Kamuoyuna Duyuru” bildirisi Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok tarafından okundu.

Gecede cenazesinden bile korkulan Kaftancıoğlu’nun halkın çok sevdiği coşkuluğu üretken, yapıtlarıyla sınırları aşan atılımcı bir insan olduğu için öldürüldüğünün altı çizildi. Bu ödüllerin halen çok dar olan hukuk yollarını öykülerle genişletmesi için bir fırsat yarattığı; “Ölüm için ağlanmasın, yaşam sevincine bin selam!” diyen Ümit Kaftancıoğlu’na yakıştığı vurgulandı.

Törende “Birincilik Ödülü”nü Alaaddin Kara “Bir Mendil Kömür”, “İkincilik Ödülü”nü Macide Özcan “Bilye” ve “Üçüncülük Ödülü”nü Nazır Şentürk “Zurnacı” adlı öyküleriyle aldılar.

Şahsene Camız “Dirlik”, Bedi Gümüşlü “Dokuz Sultan Tepesi”, Hasan Çolak “Kayıp Vicdan”, Sami Özbil “Kar Yangını”, Nesrin Göçtürk Kaya “Babamın Karısı”, Sultan Su Esen “Kumandan Beni Yemene Gönder” ve Atiye Güner Tümüklü “Canlı Çuval” adlı öyküleriyle mansiyona layık görüldüler. Gece Mürsel Sinan ve Mazlum Çimen’in türküleri, oğlu Dr. Ali Naki Kaftancıoğlu’nun kapanış konuşmasıyla noktalandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon