Umut nöbeti, gazeteciler özgür kalıncaya kadar devam edecek

Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini, opera sanatçısı Cem Şenler ve Basın Konseyi Genel Sekreteri Sevda Kalkan devraldı. Kalkan, umut nöbetinin gazetecilerin özgürlüklerine kavuşuncaya kadar devam edeceğini söyledi.

Yayınlanma: 26.12.2015 - 16:23
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara temsilcimiz Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından Silivri Cezaevi önünde Basın Konseyi öncülüğünde başlatılan umut nöbeti, 25. gününde de devam etti. Nöbetin gazeteciler özgür kalıncaya kadar devam edeceğini belirten Basın Konseyi Genel Sekreteri Sevda Kalkan, konsey olarak gazetecilik faaliyetinden dolayı tutuklu olan tüm basın mensuplarının salıverilmesini istediklerini ifade etti. Kalkan, “Mücadeleye devam ediyoruz. Buraya gelen gazeteciler kendi uygunluklarına göre nöbet tutuyorlar. Kimi 2 saat kimi 3 saat nöbet tutuyor. Bu nöbet gazeteciler özgürlüklerine kavuşana kadar sürecek. Mücadele devam edecek. Başka bir şekilde de olsa bu mücadele sürecek.” şeklinde konuştu.

'NÖBETE YURT DIŞINDAN DA TALEPLER VAR'

Umut nöbetine Türkiye’nin her yerinden büyük destek geldiğini belirten Kalkan, nöbete yurt dışından bile taleplerin olduğunu söyledi. Basın konseyi olarak ilk günden beri umut nöbetini kamuoyu ile paylaştıklarını aktaran Kalkan, “Yurdun dört bir yanından çokça talepler var. Dün de Almanya’dan nöbet tutmak için bir gazeteci geldi. Yine İzmir’den Antalya’dan Ankara’dan gelmek isteyen birçok gazeteciler, yazarlar, çizerler ve düşünürler var. O nedenle listeyi hazırlarken tüm taleplere cevap vermeye çalışıyoruz.” dedi.

CEM ŞENLER: TUTUKLU 32 GAZETECİMİZ VAR

Silivri önündeki nöbete basın özgürlüğüne destek vermek için geldiğini söyleyen sanatçı Cem Şenler de, bu nöbete herkesin katılması gerektiğini söyledi. Şener konuşmasını şöyle sürdürdü. “Tutuklu gazeteciler, Can Dündar ve Erdem Gül için umut nöbetine bugün ben de katılmak istedim. Tabii onunla birlikte içeride tutuklu 32 gazetecimiz var. Bu gazetecilerin hepsi sadece gazetecilik yapmaktan dolayı, yazı yazmaktan dolayı, halkı bilgilendirmekten dolayı içerideler. Bu nöbetlerin daha da yayılarak her kesimden insanların buraya gelmesini umut nöbetine katılmasını umuyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler