Üniversite öğrencilerinden engellilere yardım

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü üçüncü sınıfta eğitim gören altı öğrenci, hazırladıkları "Hayat Bayram Olsa" projesiyle engellilere ve fakir ailelere giysi yardımı yapıyor.

Yayınlanma: 18.12.2013 - 11:23
Abone Ol google-news

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü üçüncü sınıfta eğitim gören altı öğrenci, hazırladıkları "Hayat Bayram Olsa" projesiyle engellilere ve fakir ailelere giysi yardımı yapıyor.

Öğrencilerden Zübeyde Kocar, sınıf arkadaşlarından Soner Seymen, Derya İnce, Sinem Yonca Tığcı, Şerife Göç ve Tolgahan Kalaycı ile hazırladıkları "Hayat Bayram Olsa" projesi ile hayırsever vatandaşlardan kullanılmış elbiselerini alarak muhtaçlara dağıttıklarını belirtti.

Projeye bir ders kapsamında başladıklarını ifade eden Kocar, "Ancak toplumsal sorunlarla karşı karşıya kalınca o sorunun içinde oluyorsunuz, biz de öyle olduk, üniversite bünyesinde stantlar açtık. Proje ile bir meşale yaktık. Meşalemize katkılar çok fazla oldu. Elbise dolabındaki az kullanılmış giysileri getiren hayırsever vatandaşlar bizleri çok mutlu etti. Aldığımız giysileri ilk etapta engelli vatandaşlarımıza verdik. İkinci etap için de çalışmamız sürüyor. Bu kez de fakir ailelere giysi yardımı yapacağız" diye konuştu.

Kendisinin de bedensel engelli olduğunu dile getiren Kocar, "Engelliyim diye hiç kimse beni ayrı kategoriye koymuyor ancak toplumumuzda engelli olgusuna çok ayrı bir yer ayrılıyor. Toplumda engellilere ve yardıma muhtaç insanlara yardım etmek istiyorsak yaralarını sarmak için reklamı kaldırarak onların elinden tutmalıyız. Ben ve arkadaşlarım bunu yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

80 ildeki üniversite öğrencilerine çağrı

Kocar, 80 ilde üniversite öğrencilerine çağrıda bulunarak, "Türkiye genelindeki tüm üniversiteli arkadaşlarımıza, sosyal proje üreterek hem toplumu bilinçlendirmelerini hem de engelli ve fakir ailelere yardım yapmaları çağrısında bulunuyoruz. Biz Gümüşhane'de bir meşale yaktık. Sizler de bulunduğunuz illerde meşale yakarak engelli ve fakir ailelere yardımda bulunun. Onların gözlerinde okuyacağınız mutluluk, yaşamın güzelliğini gösterecektir" dedi.

Soner Seymen ise ödev olarak hazırladıkları projenin ödev olmaktan çıktığını kaydederek, "Topladığımız giysileri engelli vatandaşlarımıza verdiğimizde onların gözlerindeki mutluluk, bize tarifi imkansız mutluluk yaşattı. Yardımlarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Derya İnce de böyle bir proje içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Başlangıçta böyle güzel bir projenin içinde olduğumun farkında değildim. İlimizdeki rehabilitasyon merkezine giderek yaptığımız giysi yardımından sonra bir kıyafetin bile insanı ne kadar mutlu ettiğine tanık oldum. Onların yüzündeki tebessümün yalnızca bir gün değil her zaman olmasını istiyorum."

Tolgahan Kalaycı, içlerinde var olan ateşi öğretim görevlisi Hasan Güllüpınar'ın yaktığını belirterek, "Yaptığımız bir sosyal sorumluluktur. Sosyal medya üzerinden arkadaşlarımızla projemizi paylaştık, afişler hazırladık. Hayırsever vatandaşlar ve arkadaşlarımızın getirdikleri giysilerin dağıtımını gerçekleştirdik. Daha çok insanı mutlu etmek için projemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Sinem Yoğca Tığcı da projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler