Üniversite'de ''Mobbing Ofisi'

Gazi Üniversitesi'nde mobbinge karşı önlemler kapsamında ofis oluşturuldu.

Yayınlanma: 15.08.2012 - 12:43
Abone Ol google-news

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitede bir ''Mobbing Ofisi'' oluşturulduğunu ve bir rektör danışmanının görevlendirildiğini ifade etti.

Büyükberber, mobbinge maruz kaldığını iddia eden kişiye bu ofisten destek verileceğini duyuran Büyükberber, mobbingin (psikolojik baskı - ayrımcılık) ciddi bir suç olduğunu ve akademik hayatta yaşanmaması gerektiğini, üniversitede mobbinge karşı önlemlerin alındığını bildirdi.

Büyükberber, öğretim üyeleri arasında ayrım yapan, ötekileştiren, ders verme hakkını, oturacağı oda, kullanacağı alet ve teçhizatı eşit ve uygun dağıtmayan tüm yöneticilerin bu kapsamda değerlendirileceğini kaydetti.

Büyükberber, mobbing uygulaması yaptığı tespit edilen her yönetici veya yetkili hakkında da hukuki sürecin işletileceğini belirtti.

Büyükberber, şunları kaydetti:

''Mobbing işyerinde verimliliği düşürdüğü gibi uygulanan kişide onarılmaz psikolojik hasarlara sebebiyet vermekte, uygulayanlar ise kendisini kurumun ve kanunların üzerinde görmek gibi diğer antidemokratik ve yasal olmayan alışkanlıklara zemin hazırlamaktadır. Mobbing suçunun cezalandırılmasında sadece mobbing uygulayanlar değil, mobbing uygulayan kurumun yöneticileri de mahkum olmaktadır. Bu nedenle Gazi Üniversitesi'nde hiçbir akademik ve idari personel ve öğrenciye mobbing uygulanmasına asla izin verilmeyecektir.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler