Üniversiteli kıza imzalı koruma

Ankara'da yaşayan üniversiteli bir genç kızın hayatı arkadaşının doğum gününde tanıştığı bir erkek nedeniyle altüst oldu. Bunalıma girerek eve kapanan kıza koruma veren emniyet, hergün kapısına giderek "yaşıyor" diye imza alıyor.

Yayınlanma: 16.10.2011 - 20:27
Abone Ol google-news

Hacettepe Üniversitesi öğrencisi olan 20 yaşındaki Eda O.’nun hayatı, Erkan Ö. (32) ile tanışmasıyla birlikte kabusa dönüştü. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Erkan Ö., evli olduğu halde “Aşık oldum” diyerek defalarca genç kıza çıkma teklif etti, her seferinde “hayır” yanıtını aldı. Genç kızı konuşma bahanesiyle kaçıran Erkan Ö. kafasına bira şişesiyle vurup bayılttıktan sonra fotoğraflarını çekerek şantaj yaptı. Erkan Ö.’nün tacizlerinden kurtulamayan Eda O., durumu hukukçu olan annesine anlattı. Aile, Erkan Ö. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Belalı aşık, 16 Mart’ta, “Tehdit, şantaj ve hürriyetten yoksun bırakma” suçlamasıyla tutuklandı ve hakkında dava açıldı. Ancak buna rağmen Ö, tehdit ve şantajlara devam etti. Sanık cezaevindeyken önceleri genç kızın evine her ay düzenli çiçek geldi. Ardından bir kutu içerisinde cep telefonu ve SİM kart gönderildi. Çiçekle gönül alamayan Erkan Ö.’nün bazı arkadaşları, Eda O.’yu “şikayetini geri alması için” telefon ve internet aracılığı ile tehdit etmeye başladı.

 

'Pencereden bak sana bir hediyem var'

Erkan Ö., üç ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Tahliyenin ardından belalı aşık, Eda O.’nun sınıf arkadaşını evinin önüne getirip dövdü. Döverken de genç kızı telefonla arayan Erkan Ö., “Pencereden bak sana bir hediyem var” diyerek korku salmayı sürdürdü.

Genç kızın başvurusu üzerine Ankara Valiliği koruma kararı verdi. Koruma kararı üzerine mahalli karakoldan polis, her sabah ve akşam eve gelip genç kız yaşadığına ilişkin imza alıyor.

Erkan Ö., geçen hafta bir yıl altı ay hapis cezasına mahkûm edildi. Duruşma günü genç kız, kapıyı açtığında bir not buldu. Polisin tutanakla el koyduğu notta, “Mahkeme benim s... kesip tavana astı, ama gülüm unutma ayın 14’ü, benim doğum günüm, sizin ne gününüz anlarsınız. Yapacaklarımın teminatıdır. O devlet seni kurtarsın” yazıyordu. Tehdit mesajının yanında bir tane de mermi bulundu.

 

'Eda ve annesi bana komplo kurdu'

Erkan Ö. kendisine isnat edilen suçlamaları kabul etmeyerek “Biz onunla bir pavyonda tanıştık. Kendisi ile 8 ay birlikteliğimiz oldu. Mahkemeye sunduğumuz ve bu süreç içinde birbirimize yazdığımız mesajlar beyanımı doğrulamaktadır. Anlaşamayınca ayrıldık. Asıl Eda ve annesi bana komplo kurdu. Evine tehdit mektubu bırakacak kadar aptal değilim” dedi.

Eda O. baskılara daha fazla dayanamayıp şubat ayında ilaç içip bileklerini keserek intihara kalkıştı. Genç kızı hastanede de rahat bırakmayan Erkan Ö., Eda’nın annesini de tehdit etti. Halen psikolojik tedavi gören genç kız, üniversite eğitimini dondurdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler