Üniversiteye ses bombalı saldırı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nin 4 fakültesine bugün peş peşe ses bombalı saldırılar düzenlendi.

Yayınlanma: 26.10.2011 - 15:04
Abone Ol google-news

Diyarbakır'da bulunan Dicle Üniversitesinin fakültelerine bugün ses bombalı saldırılar düzenlendi. İhahiyat, Ziraat, Fen Edebiyat ve Mimarlık fakültelerinin koridorlarında duyulan patlama seslerinin ardından polis olayda ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı. Patlama paniğe neden olurken polis çok sayıda ekibi üniversiteye yönlendirdi. Polis, fakültelerin güvenlik kameralarını incelemeye alırken, saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır Valisi'nden açıklama

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Dicle Üniversitesi yerleşkesinde, metal kutu içerisinde hazırlanmış basınç ve parça tesirli el yapısı 4 ayrı ses bombası atıldığını söyledi.

Vali Toprak, yaptığı açıklamada, saat 13.30 sıralarında Dicle Üniversitesi yerleşkesinde patlama olduğunu belirterek, şöyle dedi:
''Bugün 13.30 sıralarında eş zamanlı olarak Dicle Üniversitesi kampüs alanı içerisinde, Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik- Mimarlık Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi hizmet binalarının boş koridorlarında metal kutu içerisinde hazırlanmış basınç ve parça tesirli el yapısı 4 ayrı ses bombası patlamıştır. Meydana gelen patlama olayı neticesinde herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamıştır. Olayı gerçekleştiren şahıs ya da şahısların yakalanmalarına yönelik çalışmalar devam etmektedir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler