Ünlü yoga gurusundan açlık grevi

Hindistan'ın en ünlü yoga gurusu Svami Ramdev,ülkedeki yolsuzluklara tepki göstermek amacıyla Cumartesi'den itibaren açlık grevine başlayacak. Dünya çapında milyonlarca destekçisi olan gurunun, Hindistan'da 10 milyon kişiden destek görmesi bekleniyor.

Yayınlanma: 02.06.2011 - 13:30
Abone Ol google-news

Asya’nın en büyük üçüncü ekonomisi olan Hindistan’ın en ünlü yoga gurusu Svami Ramdev, ülkedeki yolsuzluklara tepki göstermek amacıyla Cumartesi’den itibaren bir açlık grevine başlayacağını duyurdu. Ramdev, yüz binlerce takipçisini de kendisine katılmaya davet etti.

Anna Hazare isimli bir başka Hindistanlının Nisan ayında, başladığı açlık grevi basında büyük ilgi görmüş ve milyonlarca kişiyi harekete geçirerek ülke genelinde protestolar düzenlenmesiyle sonuçlanmıştı. Bunun sonucunda hükümet yolsuzlukla mücadele yasasında bazı tavizler vermek zorunda kalmıştı.

Hürriyet'in haberine göre, Ramdev’in bugün yaptığı grev çağrısına Hazare de destek verdi. “Hükümet bizi kandırmaya çalıştı” diyen Hazare, “Baba Ramdev”e destek vereceğini ve birlikte yolsuzlukla mücadele edeceklerini söyledi.

Ramdev, ülkesinde o kadar popüler bir isim ki Hindistan kabinesinin önde gelen isimlerinden bazıları dün Delhi Havaalanı’na kendisini karşılamaya gelerek grevden vazgeçmesi için ikna etmeye çalıştı. Başarısız olan bakanlar bugün yeniden ikna için Ramdev’le görüşecek. Başbakan Manmohan Singh de Ramdev’e şahsen hitap ederek grevi iptal etmesini istedi.

Tarih öncesinden kalma bir ruhani geleneği, kitlesel bir iyileşme hareketine dönüştüren Ramdev’in yılda 40 milyon dolar kazanan bir küresel yoga ve sağlık imparatorluğu ve İskoçya’da bir adası bulunuyor. Ramdev kanseri tedavi edebildiğini öne sürüyor.

 Televizyon programı günlük 30 milyon seyirciyi ekran başına toplayan Ramdev, açlık grevine yaklaşık 10 milyon kişinin destek vereceğini tahmin ediyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler