‘Üsküdar değişecek’

CHP’den Üsküdar Belediyesi Başkan, aday adayı olan Onur Cingil, Üsküdar için iddialı konuştu. Cingil, halkın katılımının olacağı bir yönetim kuracağını söyledi.

Yayınlanma: 30.12.2018 - 22:28
Abone Ol google-news

 

CHP’den Üsküdar Belediye Başkanı aday adayı olan Onur Cingil, Üsküdar’da model bir belediyecilik yapacağını belirterek  “Üsküdar için yaptığımız çalışmalarla model oluşturacağız. Aday gösterilir ve seçilirsem belediyede yurttaşlar söz sahibi olacak. Ulaşımcı, harita mühendisi, şehir planlamacısına kadar uzman bir ekiple çalışıyorum. Üsküdar’ı yeşilin merkezi ve turizmin ilçesi yapacağız”dedi.
Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan Cingil şunları söyledi: 

-Üsküdar’ın sorunları nelerdir?

Üsküdar’da bir betonlaşma mevcut. Validebağ Korusu, Kiraztepe’de evlerin yıkılması, Fethipaşa Korusu’nun yıkılması ve daha bir çok olayda bunlara karşı mücadele ettik. Daha geçen günlerde çıkan tarihi kalıntıların üstüne asfalt döktüler. Tarihe sahip çıkmak büyük laflarla olmuyor. Atik Valide, benim açtığım davayla kurtarıldı. Mevcut belediye halkın yanında olmuyor. Biz halk için mücadele ettik. Nefes alınabilir bir şehir olsun istiyoruz. Bugün Üsküdar’ın meydanı yok. Parklar tek tek talan ediliyor. Her yer otopark. Bizim projelerimizden biri yeşil meydan. Üsküdar Meydanı’nda ulaşım sorunu çözülürse yayaya açılır. Denize kadar çimen olsun istiyorum. Eskiden denizlere girilirdi, bugün şehir denizle entegre değil. İmar problemleri de var. Hem tarihi koruyup hem sağlıklı bir ortam yaratmak istiyoruz. Biz model bir belediyecilik yapacağız Üsküdar’da. Çok kaliteli bir ekiple çalışıyorum. Ekibimde ulaşımcı, harita mühendisi, şehir planlamacısına kadar herkes var.

-AKP’li yurttaşların yoğun olduğu ilçede siyaset yapmak nasıl? Yurttaşlarla biraraya geldiğinizde nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Benim aday adaylığı çıkışım yurttaşların tepkileriydi. Benim için kazanmak zor değil. Benim için zor olan aday olmak. CHP’nin bir jenerasyon kırılmasına ihtiyacı var. Genç olmam bir avantaj. Üsküdarlılarda benim numaram vardır. Avukatlığım süresince hep yan yana yürüdük. ‘Sorunlarınız olursa arayın’ dedim. Daha güzel bir Üsküdar için çalışacağım. Üsküdarlılar ‘Üsküdar’ın Onur’u var’ diyorlar. Benim en sevdiğim şey selam vermektir. Bu kadar insanı, 16 tane imar sorunu olan mahallede, 300 bin nüfusla 41 tane büyük toplantı yapıp 10 bin itirazı belediyeye söylediğimiz zaman tanıdım. Validebağ’da, imar sorunlarında, Fethipaşa Korusu’nda tanıdım. Ben halkın içinde olmayı seviyorum.

-AKP önceki gün mevcut başkan Hilmi Türkmen’i tekrar aday gösterdi. Bu sizin için avantaj

mı ?

Siyasette iddialıyım. Yapacaklarımızla var olacağız. Hilmi Türkmen seçilebilecek en kötü adaydı. 25 yıldır aynı yönetimden sonra Üsküdar’da bir yorgunluk oluştu. Biz bu sebeple ‘Yeniden iktidar yeniden Üsküdar’ dedik. 25 sene sonra iktidara geleceğiz ve Üsküdar’ı da alacağız. AKP’nin yorgunluğu dışında Hilmi Türkmen’in kötü bir yönetim anlayışı var. Halktan kopuk, halka rağmen siyaset yaptı. Validebağlılarla kavga etti. Kirızletepe’de halkı tehdit etti. İlçeyi betonlaştırdı. Halkın mevcut belediye başkanından ayrılmak istediklerini görüyorum.

CHP’nin kazanacak, enerjik bir adayla çıkması lazım. Aday gösterilirsek Üsküdar’ı alacağımıza kesinlikle inanıyorum. Türkmen’in aday gösterilmesi bizim için bir avantaj.

Yeni bir belediyecilik anlayışı

Şeffaf yönetim ve hesap verilebilirlik olacak. Halkın düşüncesi öncelikli olacak. Sabit Pazarlardan bahsedeceğiz. Şu an Üsküdar’da esnafa düşman bir belediyecilik yapılıyor. Belediye meclisi toplantısı canlı yayınlanacak. Sokaklara ledler kurulacak ve gösterilecek. Üsküdar’ın ışıkları akşam sekizde kapanır. Alışveriş yapamazsınız. Ben bu ışıkları da açmak istiyorum. Üsküdar’da eğitimin artması lazım. Üsküdar’da yurt yok. Öğrenci yurtları yaparak  onlara yemek kartı dağıtacağız. Öğrencilere çalışma bursu vereceğiz. Asıl bizim kentte oturtmak istediğimiz, bir kentin kimliğine uygun tanım koyulmazsa ihanet edilir. Örneğin Kuzguncuk sosyal anlamda çok önemli. Tarih ve kültür ilçemizde iç içe. Tarihi haritasını, gezi rotasını oluşturmamız gerekiyor. Üsküdar merak edilebilir bir noktaya getirilecek. Üsküdar’ı yeşilin merkezi ve turizmin ilçesi yapacağız.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler