Ustaoğlu "Rotterdam Film Festivali" jürisinde

"Güneşe Yolculuk", "Pandora'nın Kutusu" filmleri ile dikkat çeken sevilen kadın yönetmen Yeşim Ustaoğlu, 21 Ocak- 1 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan "Rotterdam Film Festivali"nin yarışma jürisinde yer alacak. Festivalin yarışmalı bölümünde Türkiye, Mahmut Fazıl Coşkun'un "Uzak İhtimal" isimli filmiyle temsil edilecek.

Yayınlanma: 09.01.2009 - 09:24
Abone Ol google-news

Başarılı Türk kadın yönetmen, Yeşim Ustaoğlu, 21 Ocak - 1 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek, Hollanda'nın en büyük ve saygın film festivali olarak kabul edilen "Rotterdam Film Festivali"nin yarışma jürisinde yer alacak.
 

Ustaoğlu'nun yanı sıra, Hollandalı sanatçı Marlene Dumas, Kore Sanat Akademesi direktörü ve Seul Dijital Film Festivali Eş Direktörü Park Ki-Yong, Macar yazar, yönetmen ve oyuncu Kornel Mundrucko ve New York Lincoln Film Merkezi'nden Kent Jones'dan oluşan jüri, 14 film arasından 15 bin Euro değerinde 3 eşit ödülün sahibini belirleyecek. Tüm dünyadan filmlerin yarıştığı Rotterdam Film Festivali'nin yarışmalı bölümünde Türkiye de, Mahmut Fazıl Coşkun'un "Uzak İhtimal" isimli filmiyle temsil edilecek.
 

Genç Türk Sineması isimli bir bölüm de sunulacak olan Rotterdam Film Festivali'nde Ustaoğlu'nun 1999 yapımı "Güneşe Yolculuk" ve önümüzdeki günlerde Türkiye'de gösterime girecek olan "Pandora'nın Kutusu" da gösterilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler