"Üstü kapalı" uzlaşma

Fransa'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Pierre Lellouche, AB üyeliğiyle ilgili sorunları ''yatıştırmak'' için Paris ve Ankara'nın 3 konuda ''üstü kapalı'' bir uzlaşmaya vardığını savundu.

Yayınlanma: 10.11.2009 - 20:04
Abone Ol google-news

Fransa'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Pierre Lellouche, ''Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçen ay Paris'te yaptıkları görüşmede, yazılı olmayan, ancak tarafların pozisyonuna göre ortaya çıkan sorunların yatıştırılması için 3 konuda uzlaşmaya gittiklerini'' bildirdi.

İlk madde olarak, müzakerelerin sonunun tam üyeliğe götürmemesi konusunda Fransa'nın tutumunun sürdüğünü ifade eden Lelouche, ''İkinci konu, müzakerelerin sürmesi. Bu, herkesin çıkarına, Türkiye'nin çıkarına. Çağdaş ve demokrat Türkiye, AB'nin çıkarına'' diye konuştu.

Fransız bakan, üçüncü konu olarak, iki tarafın, siyasal, ekonomik ve stratejik ikili ilişkilerin en üst düzeye çıkarılması konusunda hemfikir olduklarını bildirdi. Çok az Avrupa ülkesinin Orta Asya, Rusya ve Ortadoğu'da Türkiye ve Fransa gibi dinamik bir politika izlediğini vurgulayan Lelouche, Türkiye'nin enerji konusunda kavşak pozisyonda olan bir ülke olduğuna dikkati çekti.

Fransız bakan, bununla birlikte, Türkiye'nin Kıbrıs politikasını eleştirdi ve ''Berlin Duvarı'nın yıkılışının 20. yıldönümünü kutladığımız bir dönemde, buradaki (Kıbrıs) duvarın da kaldırılması gerektiğini söylemenin zamanı artık geldi'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler