Uyuşturucu ile mücadele toplantısı
TBMM'de, Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Müdacele Toplantısı yapıldı. Toplantıda, Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hilal Özcebeci, uyuşturucu madde kullanımının çok sık görüldüğünü, ölüm ve iş gücü kaybına neden olduğunu belirtti.
''Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü'' dolayısıyla, tören salonunda gerçekleştirilen toplantının bugünkü oturumunda, ''Halk Sağlığı Açısından Madde Kullanımının Önlenmesi ve Kurumsal Yaklaşımlar'', ''AB Ülkelerinde Uyuşturucuyla Mücadele Koordinasyon Uygulamaları ve Türkiye için öneriler'', ''Genel Nüfusta ve Gençlerde Madde Kullanımı Konusunda Sağlık Bakanlığı Verileri ve Değerlendirmeler'', ''Avrupa'da önleme faaliyetleri ve uyuşturucu ile mücadele politikaları'', ''Önleme Faaliyetlerine Mücadeleci Birimlerin Katılımı ve Elde Edilen Sonuçlar: Bingöl Güneşin Doğuşu Projesi'', ''Uyuşturucu Konusunda AB Pratiğinin Değerlendirilmesi'' konuları görüşüldü.
Toplantıda, Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hilal Özcebeci, uyuşturucu madde kullanımının çok sık görüldüğünü, ölüm ve iş gücü kaybına neden olduğunu belirterek, uyuşturucu maddenin engellenmesi ile ilgili güçlü bir politika izlenmesi gerektiğini vurguladı. Özcebeci, çocuk ve gençlerin stres, arkadaş baskısı, sorunlarını çözememe durumunda uyuşturucu madde kullanımına başladığını kaydetti. Federal Almanya Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (EMCDDA) Ulusal Temas Noktası Başkanı Tim Pfeiffer ise uyuşturucunun sınır tanımadığını, tüm dünya çapında yaşanan bir sorun olduğunu ve aileleri hayatları yok ettiğini belirtti. Etkin ve daha etkili bir politikanın olması gerektiğini ifade eden Pfeiffer, objektif düzeyde tüm ulusal verilerin toplanarak analiz edilmesinin ve konu ile ilgili uluslararası düzeyde çalışmanın faydalı olacağını söyledi.
''Uyuşturucu kolay bulunuyor''
Ankara Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) Uzmanı Dr. Metin Esen'de gençler arasında uyuşturucu maddede enjektör yöntemi kullanımının yaygın olduğunu anlattı. Esen, yapılan bir araştırmada, öğrencilerin uyuşturucu maddelere kolay ulaştığının belirlendiğini kaydederek, madde ilk kullanım yaşının 21.5-22 olduğunu bildirdi. Yunanistan EMCDDA Ulusal Temas Noktası Başkanı Manina Terzidou ise bireye alkol ve sigara kullanmanın iyi birşey olmadığı kavramının yerleştirilmesi gerektiğini kaydetti.
Bingöl Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Zafer Ercan da ''Bingöl Güneşin Doğuşu Projesi'' kapsamında, okullara, kahvelere, cezaevlerine ve ibadethanelere giderek uyuşturucu ile mücadele sohbetleri yaptıklarını ve eğitim verdiklerini belirterek, bu konuda büyük gelişmeler gösterdiklerini söyledi.
En Çok Okunan Haberler
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Yeni Ortadoğu projesi eşbaşkanı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu!
- Polis müdürlerine gözaltı: 'Cevheri Güven' ayrıntısı
- ‘Yumurtacı müdire’ soruşturması
- O ülke Suriye büyükelçiliğini açıyor!