Van'da vergi ödemeleri ertelendi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Van'da vergi uygulamaları bakımından mücbir sebep hali ilan edildiğini açıkladı. Çalışma Bakanlığı da depremde işyerleri hasara uğrayan işverenler ile Bağ-Kur sigortalılarının geçmiş prim borçlarıyla, deprem tarihinden itibaren 3 aylık sürede pirim borçlarının 1 yıl süreyle ertelendiğini bildirdi.

Yayınlanma: 24.10.2011 - 09:30
Abone Ol google-news

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Van'da meydana gelen deprem nedeniyle ilin tamamında vergi uygulamaları bakımından mücbir sebep hali ilan edildiğini bildirdi.

Şimşek, Van'da mücbir sebep haliyle ilgili şunları kaydetti:

''Bakanlığımızca 23 Ekim 2011 tarihinde Van İlinde meydana gelen deprem felaketi mücbir sebep hali olarak kabul edilmiş ve Van İlinin tamamında vergi uygulamaları bakımından mücbir sebep hali ilan edilmiştir.

Söz konusu mücbir sebep halinin 23 Ekim 2011 tarihinde başladığı kabul edilmiştir. Mücbir sebep halinin sona erdiği tarih ise depremin etkilerinin ne kadar süreceği bilinemediğinden ileride Bakanlığımızca belirlenecektir.

Buna göre, 23 Ekim 2011 tarihinden itibaren verilmesi gereken tüm beyannameler ile bildirimlerin verilme ve ödeme süreleri ileride belirlenecek bir tarihe kadar, mücbir sebep halinin başladığı 23 Ekim 2011 tarihinden önce tahakkuk etmiş olup, vadesi bu tarihten sonrasına rastlayan her türlü vergi, ceza ve gecikme faizinin ödeme süresi ileride belirlenecek bir tarihe kadar; ikmalen, re;sen veya idarece tarh edilen ve vadesi mücbir sebep ilan olunan tarihten sonrasına rastlayan her türlü vergi, ceza ve gecikme faizinin ödeme süresi ileride belirlenecek bir tarihe kadar uzatılmıştır.''

 

Çalışma Bakanlığı'ndan açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Van'daki depremde işyerleri hasara uğrayan işverenler ile kendi nam ve hesabına çalışan (Bağ-Kur) sigortalılarının geçmiş prim borçlarıyla, deprem tarihinden itibaren 3 aylık sürede pirim borçlarının 1 yıl süreyle ertelendiğini bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

''İşyerleri hasara uğrayan işverenlerimiz ile kendi nam ve hesabına çalışan (Bağ-Kur) sigortalılarımızın geçmiş prim borçlarıyla deprem tarihinden itibaren 3 aylık sürede tahakkuk edecek prim borçları 1 yıl süreyle ertelenmiştir.

Ayrıca, (Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca afet bölgesi ilan edilmesi halinde), Sosyal Güvenlik Kurumuna verilmesi gereken prim belgeleri ve sigortalı bildirimlerinin süresi ile Ekim ayı içerisinde ödenmesi gereken cari ay sosyal güvenlik primleri ile taksit ödemeleri de aynı şekilde Kasım ayı sonuna kadar ertelenmiştir.''

 

Banka borçları ertelenecek

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da ,Van'daki depremde zarar gören Ziraat Bankası ile Halk Bankası'na borçlu kişilere kolaylık sağlanacağını bildirdi.

Babacan, ''Depremden zarar gören çiftçilerimiz Ziraat Bankaları şubelerine başvurmaları halinde borçları ertelenecek. Halk Bankasına borcu olan esnafımızın da başvuruları halinde borçlarının süresi uzatılacak. Bankalarımız, depremden zarar gören vatandaşlarımıza her türlü kolaylığı gösterecek'' dedi.


İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler