Van'daki 9 Kasım depreminin 1. yılı

Van'da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen depremde yaşamını yitiren gazeteci Cem Emir, mezarı başında anıldı. Van'da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen depremde yaşamını yitiren gazeteciler Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir içinde meslektaşları Bayram Oteli önüne karanfil bıraktı.

Yayınlanma: 09.11.2012 - 14:55
Abone Ol google-news

Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, BDP Tunceli İl Başkanı Şerafettin Halis, Emek Partisi İl Başkanı Mustafa Taşkale, basın mensupları ve bir grup vatandaş, Van'da geçen yıl 9 Kasım'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde Bayram Oteli'nin çökmesi sonucu enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı muhabiri Cem Emir'in Hozat ilçesine bağlı Çığırlı köyündeki mezarını ziyaret etti.

Anma programında konuşan Tunceli Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Haydar Gözlü, Van depreminde yaşamını yitirenleri saygıyla andığını belirterek, ''Maalesef ülkemizde ihmallerden kaynaklı insan ölümleri halen devam ediyor. Van depreminde yaşananlar da bir ihmaldi. Bu ihmaller sonucunda çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunlardan biri de meslektaşımız, kardeşimiz Cem'di. Cem'in ölümü hepimize acı verdi. Sevenlerini, ailesini acıya boğdu. Biz bunu unutmayacağız, unutturmayacağız'' diye konuştu.

Emir ailesinin, Cem'in ölümüyle ilgili hukuk mücadelesi yürüttüğünü anlatan Gözlü, ''Biz gazeteciler olarak, sevenleri olarak, bu ihmallerin, acıların tekrar yaşanmaması, ölümlerin tekrar olmaması için Cem'in ailesinin yürüttüğü hukuk mücadelesinin yanında yer alacağız ve bu mücadeleyi destekleyeceğiz. Bu davanın takipçisi olacağımızı bir kere daha belirtmek istiyorum'' dedi.

Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak ise Van'da meydana gelen depremde Hozat'tan iki vatandaşın yaşamını yitirdiğini anımsatarak, ''Van depreminde yüzlerce hemşehrimizi, dostumuzu kaybettik. Bunlardan biri Cem Emir'di. Diğeri ise yine ilçemizde halkın gönlünde taht kurmuş Cem gibi sevenleri çoğalmış Ercan Doğan'dı. Kendilerini saygıyla anıyorum. Cem bu köyde doğdu, büyüdü ancak sosyal ilişkilerinde bir Türkiye'liydi'' dedi.
Konak, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine ilçedeki iki parka Cem Emir ve Ercan Doğan'ın ismini verdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, Emir'in mezarının yanına 3 sedir fidanı dikti. Anma programında, Emir'in mezarına karanfiller bırakıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler