Vatikan'dan şaşırtıcı sözler

Vatikan'da görevli üst düzey bir kardinal, Avrupa'da "Tanrı düşüncesini yeniden kamusal alana soktukları için" Müslümanlara teşekkür etti. Katolik Kilisesi'nden Kardinal Jean-Louis Tauran, "Tanrı'nın kamusal alana dönüşü"ne örnek olarak, başörtüsü gibi dini konuların kamuoyunda geniş çaplı tartışmalar başlattığı, Avrupanın en kalabalık Müslüman nüfusa sahip ülkesi Fransa'yı gösteriyor.

Yayınlanma: 28.11.2008 - 15:36
Abone Ol google-news

Katolik Kilisesi'nin inançlar arası ilişkiler bölümü başkanı Kardinal Jean-Louis Tauran, Vatikan'ın resmi gazetesinde yayınlanan konuşmasında, dini konuların bugünün Avrupası'nda daha önce olduğundan daha fazla konuşulduğunu ve yazıldığını belirtti.

Bunun, "Müslümanların sayesinde olduğunu" kaydeden Tauran, "Müslümanlar Avrupa'da, toplum içinde Tanrı için yer açılmasını talep eden önemli bir azınlık haline geldiler" diye konuştu.

"Tanrı'nın kamusal alana dönüşü"ne örnek olarak, başörtüsü gibi dini konuların kamuoyunda geniş çaplı tartışmalar başlattığı, Avrupanın en kalabalık Müslüman nüfusa sahip ülkesi Fransa gösteriliyor.

"Her dinin kendi kimliği var, ancak Tanrı'nın, onu samimiyetle arayan herkesin ruhunda, her yerde etkisinin olduğu düşüncesine katılıyorum" diyen Tauran, "Dinler arası diyalogun, Tanrı'nın yolunda olan herkesi bir araya getirdiğini" kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler