Veli bayıltan yeni sınav hatası

Kahramanmaraş'ta bugün bir ilköğretim okulunda yapılan ''Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı''nda, 6. sınıflara, 9. sınıfların kitapçığının dağıtılması nedeniyle öğrencilerin sınavının 1.5 saat sonra başladığı iddia edildi. Öğrenci velilerinini bazıları duruma tepki gösterdi, bazıları da bayıldı.

Yayınlanma: 30.04.2011 - 11:38
Abone Ol google-news

Bahçelievler Mahallesi 100. Yıl İlköğretim Okuluna sabahın erken saatlerinde gelen veliler çocuklarının sınava başlamadığını fark edince yetkililerden bilgi almak istedi.
Okul çıkışında bekleyen veliler sınav saatinin geçmesine rağmen çocuklarını okul penceresinde görünce duruma tepki gösterdi.

Velilerden İrfan Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Sanırım 6. sınıflara yanlışlıkla 9. sınıf kitapçığı verilmiş. Yetkililerden bilgi aldık. Başka bir okuldan kitapçık getirdiklerini söylediler. Sınav 10.00'da başlayacaktı ancak 1.5 saat gecikti. Çocuklarımıza su, meyve suyu ve kek dağıtıldığını öğrendik. İnşallah çocukların moralleri bozulmamıştır'' dedi.

Diğer veliler ise sabahın erken saatlerinde okula geldiklerini, başka okullarda sınavın tamamlandığını ancak kendi çocuklarının hala okulda olduğunu ifade ederek, ''Ne olduğunu bilmiyoruz. Böyle şey olabilir mi? Bu yanlışlık nasıl yapılır? Çocuklarımız strese girdi. Bildiğini de unutmuşlardır'' diyerek duruma tepki gösterdi.

Bu arada çocuğunu bekleyen velilerden biri okul çıkışında fenalaştı. Öğrenci annesine ilk müdahale çevredeki yurttaşlar tarafından yapıldı, daha sonra veli sağlık ekipleri müdahale etti.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas ise Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş'ta da ''Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı'' yapıldığını belirtti.

100. Yıl İlköğretim Okulunda 220 öğrencinin sınava girdiğini ifade eden Nas, şöyle konuştu:
''Ancak bir kısım kitapçıkların eksik geldiğini bana bildirdiler. Gerekli yerleri arayarak yeni kitapçık temin ettik. 120 dakika olan sınav süresi burada da uygulandı. Öğrencilerimizin mağduriyeti sözkonusu değildir. Ayrıca sınava giren öğrencilerimize su, kek ve meyve suyu dağıtıldı. Çocuklarımızın strese girmemesi için de psikologlarımız okula gererek öğrencilerle konuştu'' dedi.

Nas, kitapçıklara ilişkin bir soru üzerine ise ''Kitapçıklardan bazıları öğrencilerimizin seviyesinde gelmemiştir. Bakanlığımızla görüşerek yeni kitapçıklar temin edildi'' diye konuştu.

 

'Fotokopiyle çoğaltılan kitapların dağıtıldı' iddiası

Karaman'ın Ermenek ilçesinde Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nda (DPYB) bazı öğrencilere soru kitapçıkları eksik geldiği için fotokopiyle çoğaltılan kitapların dağıtıldığı iddia edildi.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman,  yaptığı açıklamada, sınav kitapçıklarında merkezden kaynaklı bir hata olduğunu, bu hatanın sınava katılan tüm öğrencileri kapsamadığını söyledi.

Polis nezaretinde kitapların fotokopi yöntemiyle çoğaltıldığını ve öğrencilere dağıtıldığına dikkat çeken Kahraman, ''Ben Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığında yetkililerle görüştüm. Bazen hata olduğunda fotokopi yoluna gidebildiklerini bana ilettiler. Aslında böyle bir sorun olduğunda yedek kitapçıkların devreye girmesi lazım. Fakat yedek kitaplarda yeterli gelmemiş. Bir takım öğrenciler normal saatinde sınava girip çıktılar. Fakat kitapçıkların da sorun olan öğrencilerde sınava 12.00'de başlayıp 14.00'de çıktılar. Gerekli tedbirler alındı. Gecikmeden başka bir problem yok'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler