"Vicdani ret TSK'yı imha harekatı"

İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, "bedelli askerlik ve vicdani reddin yasalaştırılması" girişimlerinin TSK'yı imha harekatı olduğunu savundu.

Yayınlanma: 15.11.2011 - 14:52
Abone Ol google-news

Özbey yaptığı açıklamada, Türk ordusunu tasfiye harekatının vicdani ret ve bedelli askerlik ataklarıyla sürdüğünü iddia etti. Profesyonel ordunun da gündemde bulunduğunu hatırlatan Özbey, "ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesinde görev üstlenen iktidar sahipleri, TSK'ya karşı pervasızca tasfiye harekâtı yürütmektedir. ABD, Türkiye yönetimini ele geçirmiş ve Türk Ordusuna, Beşiktaş-Silivri'de kurduğu tezgâhla ağır kayıplar verdirmiştir. Tertiplerle komutanları esir alınmış, psikolojik savaşla itibarı sarsılmıştır" dedi.

İP Genel Başkanvekili Özbey ordusu olmayan milletlerin ayaklar altında kalacaklarını belirtirken şöyle devam etti:

"Milli Ordumuzun tasfiyesini engellemek, bu tehdit ve saldırılara karşı kararlı bir tutum almakla mümkündür. Bu görev öncelikle TSK komutanlarınındır. Tertiplerin, kanunsuz tutsaklıkların, profesyonel ordu, bedelli askerlik, vicdani ret girişimlerinin tek amacı, Türk Ordusunu vatan savunması görevini yapamaz hale getirip NATO'nun taşeronu, ABD'nin piyonu yapmaktır. Nafiledir, Türk Milleti, ordusuz kalmayacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler