Vural'dan Cumhurbaşkanı Gül'e sert sözler

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, International Herald Tribune gazetesinde, 24 Nisan'da, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün fotoğrafının kullanıldığı, ''Ermeni Soykırım Günü. 24 Nisan 1915, 1,5 milyon öldürüldü'' yazılı bir ilan verildiğini söyledi.

Yayınlanma: 26.04.2012 - 11:39
Abone Ol google-news

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Fransa'da başkanlık yarışına girenlerin, ABD Başkanı Barack Obama'nın, 24 Nisan ile ilgili ifadeleri dikkate alındığında, Türkiye'nin tarihinde yapmadığı insanlık suçunun, tarihi karalamak amacıyla dile getirildiğini, Ermeni soykırım iddiaları konusunda Türk milletine kara çalmaya çalışıldığını söyledi.

Milletin egemenliğini kullananların, ''Soykırım yapıldı ulusal yas ilan edilsin'' diyebildiğini belirten Vural, bu iddiaları taşıyanların, Türk milletine hakaret ettiğini ifade etti. Vural, ''Bu milletin tarihine kara leke çalmaktan başka işiniz yok mu? Millete nankörlük ederek, milletin verdiği ekmeğe kan doğrayarak, milletin lanet ve nefretini üzerinize çekiyorsunuz'' dedi.

Vural, soykırım gibi bir insanlık suçunu Türk milletine addetmenin, cahilliğin de ötesinde ihanet olduğunu ifade ederek, ''Bu milletin verdiği oylarla, bu milletin temsilcisi olduğunu söyleyeceksin sonra millet soykırım yaptı diyeceksin. Sen kimsin? İşiniz, gücünüz milleti karalamak, kökünden, tarihinden, milli kimliğinden ayırmak'' diye konuştu.

i-Pad'inden terör örgütünce öldürülen kişileri gösteren Vural, bu zihniyetin, PKK terör örgütünün yaptığı katliamları gözardı ederken diğer yandan ''Ermeni soykırımı yapıldığını'' söyleyebildiğini ifade etti. Vural, ''Bunların amaçları ne demokrasi ne insan hakları; milletin geçmişine hakaret etmek, milletin oylarını alıp arkadan hançerlemek. Bu millet, bu oyunları bozar'' görüşünü dile getirdi.

''Al birini, vur ötesine'' diyen Vural, bir AKP milletvekilinin de demecinde, ''Ermenilerden özür dilemek lazım'' görüşünü açıkladığını söyledi. Vural, aynı sudan içilip, aynı merkezden yönlendirildiğini savunarak, AKP ile BDP'nin aynı eksende buluştuğunu ileri sürdü. Vural, AKP ile BDP'nin, tarihlerine kara leke sürmek için her fırsatı kolladığını savunarak, böyle zihniyetin, insanın tüylerini diken diken ettiğini söyledi.

"Tepki verilmeli''

International Herald Tribune Gazetesi'ne 24 Nisan günü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün fotoğrafının kullanıldığı bir ilan verildiğini belirten Vural, burada, ''Anadolu toprağında işlenen suçların kabul edilmesiyle daha iyi hizmet edebileceğini, bir gün bir Türk lider kabul edecektir. Bu da muhtemelen Cumhurbaşkanı Gül olacaktır. Ermeni Soykırım Günü. 24 Nisan 1915 1,5 milyon öldürüldü'' yazdığını ileri sürdü.

Vural, Gül'ün fotoğrafının kullanılması nedeniyle tepki gösterilmesi gerektiğini belirterek, Hükümet'in tepki vermesini istedi. Vural, Türkiye Cumhuriyeti'nde hiçbir Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın, Türk milletinin soykırım yaptığına ilişkin bir iddiayı kabul etmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

Bu ilanı kınayan, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin ne geçmişi ne geleceğinde Ermeni soykırımı iddiasını kabul edebilecek hiçbir devlet adamı olmayacaktır. Tarih ve millet buna şahittir'' şeklinde bir ilan verilmesini isteyen Vural, ''Bu millet bunu hazmetmez, sizin de hazmetmediğinizi ortaya koymanızı istiyorum'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon